Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Svoboda se musí omluvit radnímu Richterovi

Svoboda se musí omluvit radnímu Richterovi
zdroj: tisková zpráva

Předseda křesťanských demokratů Cyril Svoboda se neuváženě „uřekl“ v Českém rozhlase vůči radnímu Prahy Milanu Richterovi. Řekl o něm, že se podezřele dostal k titulu. Teď se však musí Richterovi omluvit. Uvádí to deník Blesk na své webové stránce.

Cyril Svoboda svá slova pronesl v pořadu Českého rozhlasu Názory a argumenty. Svoboda v debatě o tom, jak pražští radní získávají vysokoškolské tituly, mimo jiné řekl: „A to, že si tady radní kupují tituly, a že dokonce jeden studuje a během studia se zjistí na vysoké škole, že nemá maturitu, tak si ještě dodělává rychle maturitu. Vždyť je to, tohle je přece styl, který musí jednoho dne skončit."

Protože však moderátorce nebylo jasné, o kom to vlastně Svoboda hovoří, otázala se. Svoboda pak výslovně uvedl: "Je velmi podezřelé, jak se dostali  k titulům další jako pan Richter."

Právě to ale rozlítilo Milana Richtera natolik, že Svobodu zažaloval. „Akademický titul na České zemědělská univerzitě v Praze jsem získal před tím, než jsem začal figurovat ve vyšších funkcích v pražské politice. Studium jsem zahájil v roce 1996 a ukončil v roce 2001 jako řádný student. Politický boj je jedna věc, lež druhá. Pan Svoboda pošpinil mou občanskou čest před širokou veřejností,  jako osoba veřejně činná od něho požaduji veřejnou omluvu," uvedl poté pro média radní.

Soud podle Blesku dal nakonec radnímu Richterovi za pravdu. Svoboda se mu teď musí veřejně omluvit a text omluvy pak zaslat i agentuře ČTK.

www.parlamentnilisty.cz