Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Studentská Thálie: Pozvání do soutěže

Studentská Thálie: Pozvání do soutěže
zdroj: tisková zpráva

Srdečně vás tímto zveme k tvůrčí účasti ve čtvrtém ročníku prestižní celorepublikové soutěže a přehlídky středoškolské autorské tvorby STUDENTSKÁ THÁLIE 2016, která je realizována ve spolupráci s Klubem pražských spisovatelů, Hereckou asociací, Novou scénou Národního divadla, Divadlem Na Prádle, Divadlem Komedie a Knihovnou Václava Havla. Hlavním mediálním partnerem je televize Prima.

Letošní téma obou sekcí, Autorského tvaru (divadelní skeč 1-15 min) i Autorského počinu (literární, hudební či publicistický text), zní: Umění je svoboda a hranicí svobody je odvaha. Soutěž probíhá v obou sekcích napříč žánry. Divadelní soubory a mladí autoři z uměleckých i neuměleckých středních škol České republiky se do Studentské Thálie nyní hlásí až do 31. března 2016.

Nominace Autorských tvarů s workshopem proběhne 1. května 2016 v malostranském Divadle Na Prádle. Finále a Setkání s tvůrci Autorského počinu hostí Divadlo Na Prádle 11. května. Předání Cen Studentské Thálie s vystoupením finalistů se uskuteční na Nové scéně Národního divadla v Praze, o jeho termínu Vás brzo poinformujeme.

Aktuality máme na fb profilu www.facebook.com/StudentskaThalie, přihlašovací formuláře jsou k dispozici na webu www.studentskathalie.cz, kde si v rubrice Porotci můžete přečíst též složení obou porot. Své přihlášky i dotazy zasílejte na info@studentskathalie.cz, naší koordinátorkou je Iveta Kunstová Dusbabová. 

Zdroje:
Inzerce