Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Stávka za dveřmi a mezi poslanci se mluví o pádu Nečase

Stávka za dveřmi a mezi poslanci se mluví o pádu Nečase
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nečase stáhne sama ODS, oranžovo-modrá velká koalice může dostat zelenou. Taková informace obíhá kuloáry sněmovny, zatím takzvanou šuškandou. Důvodem má prý být uklidnění veřejnosti po tvrdých Nečasových prohlášeních vůči odborářům. To, že nedojde k předčasným volbám, je ale dnes už skoro jisté.

V současném parlamentu je 116 nových poslanců, z nichž značná část se dostala do poslaneckých křesel z příjmových skupin 15 až 20 tisíc korun, aby skočili rovnýma nohama do příjmů zhruba v desetinásobné „užitkové" výši.

Jak se podařilo serveru ParlamentníListy.cz zjistit z dobře informovaných zdrojů, jsou nováčci záhy obklopeni nabídkami různých úvěrových a leasingových společností, které je ujišťují, že během čtyřletého funkčního období hravě své závazky splní.

Nejde samozřejmě jen o ně. I staří matadoři si občas půjčí na jistou budoucnost. Jsou však už opatrnější a jejich finanční zázemí je samozřejmě silnější než u nových poslanců.

Ve chvíli, kdy se začnou objevovat první zvěsti o tom, že by mohlo dojít k rozpuštění parlamentu, opanuje „půjčkaře" děs. Představa návratu k původnímu platu, kterým nebudou sto pokrýt ani část úvěrů a hypoték, je pro ně více než děsivá. A protože je nováčků napříč spektrem téměř ústavní většina, je třeba zapomenout na to, že připustí rozpuštění parlamentu.

Zůstává možnost změny vládního kabinetu, což je varianta kuloáry čím dál častěji zmiňovaná.

Celý článek na ParlamentniListy.cz