Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Stadion pro Sáblíkovou by měl postavit tajemný investor

Stadion pro Sáblíkovou by měl postavit tajemný investor
zdroj: tisková zpráva

Rychlobruslařská dráha za miliardu a půl by měla vyrůst v rodišti několika olympijské medailistky Martiny Sáblíkové, ve Velkém Oseku u Prahy.

Hned po příletu z kanadského Vancouveru příští týden by se měl trenér Sáblíkové Petr Novák sejít s tajemným investorem, aby domluvili detaily další spolupráce.

Starosta Oseku Jiří Otta i trenér Novák hovoří o hale jako o hotové věci. "Vím, že náš investor do toho stoprocentně jde," uvedl Novák. "Investor chce sice halu postavit, ale provozovat ji neplánuje. Budou spolu řešit podrobnosti pronájmu," dodal Otta.

Stavba začne v dubnu

Provozovatelem stavby by měl být Český svaz rychlobruslení. Starosta je přesvědčen, že smlouvy s investorem se podaří podepsat už v dubnu. A hned poté začnou stavební práce na první rychlobruslařské hale v Česku.

Více: Trenér Sáblíkové kritizuje hejtmana Ratha

"Vadí mu nestabilní prostředí," vysvětluje Otta obavy investora. "Bojí se, že podepíše smlouvu, začne stavět a parlament se usnese, že zvýší daň z rychlobruslařských hal," vysvětluje. Nabídl mu proto záruky ze strany Velkého Oseku, například přislíbil, že nedojde ke zvýšení daně z nemovitosti. Starosta si je ale jist, že ke stavbě dojde, stejně situaci vidí i architekt Arnošt Navrátil.

Dostupné i po železnici

Již také běží vyjednávání se Správou železniční dopravní cesty, dvě stě metrů od areálu by měla vyrůst nová nová zastávka spojující Osek se zhruba padesát kilometrů vzdálenou Prahou kyvadlovou dopravou. "Pokud bude potřeba, jsme připraveni jednat a maximálně pomoct," potvrdil mluvčí správy dopravní cesty Pavel Halla.

www.parlamentnilisty.cz