Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Stačila zmínka o svatbě a vzteklý Bárta se v televizi neudržel

Stačila zmínka o svatbě a vzteklý Bárta se v televizi neudržel
zdroj: tisková zpráva

Doktor Jekyll a pan Hyde, tak podle mediálního analytika působil během nedělních Otázek Václava Moravec ministr dopravy Vít Bárta.

"Bárta nejprve vstoupil do rozhovoru moderátora se senátorem Štěchem, a to pomocí telemostu, kdy seděl ve studiu ČT a vyjadřoval se k navýšení, či naopak ke snížení DPH na potraviny. Jeho výstup trval několik málo minut, ale už z nich se dalo ledacos vyčíst," řekl ParlamentnímListům.cz analytik Břetislav Polách. "Bárta se v tu chvíli tvářil velmi nepříjemně a dokonce bych se nezdráhal použít slov, že jsem se jej bál. Byl zádumčivý, neusmál se, hleděl upřeně před sebe. Úplně jiná změna, nevím, co se stalo, přišla o deset minut později, kdy již byl spolu s Michalem Haškem hlavním hostem nedělních OVM."

Podle analytika tak šlo o dva Víty Bárty, kteří usedli před kamery veřejnoprávní České televize. "Stačila jedna minuta a vše bylo jasné. Když mluvil k navýšení DPH, mračil se. Když ho Václav Moravec představil, chvilku hledal, kde je zapnutá kamera, usmál se a tvářil se zcela příjemně a mile, úplně mě tato změna ohromila," doplňuje dále Polách.

Celý článek na ParlamentniListy.cz