Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Spojené státy jsou největším světovým zlem, tvrdí veterán z Bílého domu

Spojené státy jsou největším světovým zlem, tvrdí veterán z Bílého domu
Americká armáda prý ztrácí prestiž, proto Washington usiluje o jaderný konflikt | zdroj: ThinkStock

Spojené státy se prý nemohou srovnat s tím, že se prestiž americké armády snižuje a usilují proto o jaderný konflikt s Ruskem, tvrdí bývalý člen administrativy amerického prezidenta Reagana Paul Craig Roberts. Washington proto považuje za největší světové zlo, které ohrožuje život na Zemi. 

Roberts odkazuje na informace ze serveru ltnacionalistas.wordpress.com, podle kterých vláda v Litvě pronásleduje obyvatele země, jež nesouhlasí s protiruskou propagandou. "Na rozdíl od své loutkové vlády ovládané Washingtonem samotní Litevci pochopili, že válka s Ruskem by jejich zemi totálně zničila. Přitom to je Spojeným státům zcela lhostejné. Co znamená Litva pro Washington? Vůbec nic!" konstatuje rozzlobeně Roberts.

Tvrdí, že Američané patří mezi nejhůře informované národy na světě. "Vůbec si nejsou vědomi, že se pomalu přibližujeme k válce s Ruskem. Nejvíce na tom mají podíl presstituti v pobaltských státech a Polsku. Tamější média vytvářejí atmosféru strachu a politici v těchto zemích následně žádají Washington o vojáky, tanky a rakety," píše Roberts.

Situace je podle Robertse čím dál tím více nebezpečnější. "Brzy mi bude 76 let. Narodil jsem se těsně před druhou světovou válkou, která byla důsledkem versailleské mírové smlouvy. Ta zničila všechny sliby, jež dal prezident Woodrow Wilson Německu výměnou za to, že ukončí první světovou válku. Jako dítě jsem již vnímal studenou válku. Nosili jsme vojenské známky s informacemi o naší krevní skupině po vzoru vojáků. Hráli jsme si na vojáky a radovali jsme se nad americkými vítězstvími v bojích. Když mi bylo 14 let, tak vypukla korejská válka. Očekávali jsme, že opět zvítězíme. Generál MacArthur a politici ve Washingtonu ovšem přehlédli, že Čína se Sovětským svazem nehodlají vítězství Spojených států připustit za žádnou cenu," vzpomíná Roberts.

"Nakonec se do války vložila Čína a uštědřila nám ponižující porážku. Další neslavný výsledek americké armády přišel ve Vietnamu, kde bylo 500 000 našich vojáků poraženo partyzánskou armádou z třetího světa. Dalším fatálním neúspěchům jsme čelili v Afghánistánu a Iráku. Po 14 letech zabíjení Tálibán ovládá většinu země. Islámští fanatici si na území Sýrie a Iráku vytvořili svůj Islámský stát. Situace na Blízkém východě spěje k dalšímu průšvihu. Přesto si šílení vládci ve Washingtonu stále myslí, že Spojené státy představují jedinou supervelmoc, se kterou se žádná jiná země nemůže poměřovat. Naše arogance a ignorance nás přivedla do konfliktu s Ruskem a Čínou, z nichž oba dva můžou Ameriku zničit jedním zmačknutím knoflíku," obává se Roberts.

"Expert Andrew Cockburn zcela správně konstatoval, že americká armáda již není schopna úspěšně vést konvenční válku. Jakákoli armáda amerických sil či NATO, kterou pošleme do Ruska, bude bezpochyby zničena téměř okamžitě. Washington se ovšem stále nemůže vyrovnat se ztrátou své prestiže a usiluje o jaderný konflikt. Život na Zemi tak skončí," píše Roberts a tvrdí, že Washington představuje největší hrozbu pro život na Zemi.

"Washington je větší hrozba než globální oteplování, vyčerpání vodních zdrojů či celosvětová chudoba. Pokud se Washington nezhroutí jak domeček z karet, život na Zemi je vážně ohrožen. Spojené státy jsou skutečně největším zlem, jakému svět kdy čelil," uzavírá Roberts razantně svůj komentář.

vice-parlamentni-listy zdroj: Parlamentnilisty.cz

Zdroje: