Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Sladký advent s Ivetou Fabešovou pro UNICEF

Sladký advent s Ivetou Fabešovou pro UNICEF
Iveta Fabešová | zdroj: UNICEF

...aneb darujte dětem „školu v krabici“ a dostanete sladkou krabici vánočního cukroví.

Objednejte si krabici vánočního cukroví pro své zaměstnance nebo partnery od známé cukrářky a autorky několika knih o pečení, Ivety Fabešové, a podpořte vzdělávací projekt UNICEF „Školy pro Afriku“. 

Na světě stále ještě nemůže chodit do školy více než 93 milionů dětí – v subsaharské Africe je právo na vzdělání odepřeno každému třetímu dítěti. V Africe UNICEF ve spolupráci s Nadací Nelsona Mandely rozvíjí program „Školy pro Afriku“, zaměřený na zpřístupnění škol pro nejvíce znevýhodněné dětí: dívky, sirotky a děti z nejchudších rodin.

Za Váš dar ve výši 4395 Kč, který je daňově odečitatelnou položkou, UNICEF zajistí školní pomůcky pro 40 žáků a 1 učitele  - „školu v krabici“ pro děti v Africe. Jako vánoční dárek od nás dostanete 4kg sladkého vánočního cukroví od Ivety Fabešové, které můžete rozdělit mezi své zaměstnance nebo partnery. Cukroví Vám bude dopraveno zdarma přímo z pečící trouby do vašich kanceláří 10. 12. nebo 17. 12. dopoledne.

„Škola v krabici“ obsahuje školní potřeby pro 40 žáků a 1 učitele – knihy, sešity, tužky, pastelky, gumy, pravítka, křídy, třídní knihu, vysílačku, solární lampu, dokonce i plechovku černé barvy, kterou se dá natřít víko boxu a používat jako tabuli.

Projekt „Sladký advent s Ivetou Fabešovou“ byl slavnostně zahájen v úterý 13. 11. 2012 v hotelu Hilton Prague Old Town akcí „Pečení známých osobností pro novináře“, při které zástupcům médií „upekli“ vánoční cukroví patroni projektu: známá cukrářka Iveta Fabešová, hokejista NHL a vyslanec dobré vůle UNICEF Patrik Eliáš se svou rodinou a patron projektu "Školy pro Afriku" Hurvínek společně se svými „rodiči“ Helenou Štáchovou a Martinem Kláskem.

Patroni projektu Sladký advent s Ivetou Fabešovou pro UNICEF:

• Iveta Fabešová: „Když jsem dostala nápad propojit sladkosti s dobrým skutkem, ihned mě napadl UNICEF. Z jejich zpráv je na první pohled patrné, kam vybrané prostředky směřují, jakým způsobem pomáhají a zda se vytýčené cíle daří plnit. Projekt, který jsem ve spolupráci s UNICEF připravila, funguje na velmi jednoduchém principu. Vy podpoříte nás tím, že zakoupíte Školu v krabici, což jsou učební pomůcky pro jednoho učitele a čtyřicet žáků, a my vám na oplátku dodáme krabici plnou cukroví. Všechny sladkosti v krabici jsou baleny po 250 g, takže jimi můžete obdarovat své kolegy, rodinu a blízké. Radost je tedy dvojnásobná!“

Patrik Eliáš s rodinou: „Období adventu a Vánoc trávíme díky mé práci většinou v USA. Českou vánoční atmosféru ale celá rodina miluje, a tak i za oceánem u nás doma voní spousta cukroví, smažená ryba, sledujeme všechny české pohádky a naší dcerce nosí dárky Ježíšek – vlastně společně se Santa Clausem :o) Ale nezapomínáme ani na to, že na světě jsou miliony dětí, které podobné štěstí zdaleka nemají, a že nejlepším dárkem by pro ně bylo například vzdělání, které by jim pomohlo změnit život k lepšímu. Jsme rádi, že můžeme UNICEF podporovat v jeho činnosti – sami jsme si mohli přímo v terénu nejchudších zemí ověřit, že projekty UNICEF dětem nesmírně pomáhají.

Projekt „Sladký advent s Ivetou Fabešovou pro UNICEF“ nabízí výborný nápad: zajistit nákupem vynikajícího cukroví vzdělání pro africké děti. A tak, když máme vzhledem k výluce NHL možnost trávit letos předvánoční čas v ČR, určitě přijdeme paní cukrářce s pečením cukroví pomoct! Věříme, že se nám podaří společně „vyměnit“ hodně „sladkých krabic“ za „školy v krabici“ pro africké děti!“

Divadlo Spejbla a Hurvínka

Hurvínek je hrdinou již několika generací dětí. Dětí, které měly to štěstí, že mohly chodit do školy. Vážíme si proto možnosti,  že se stal patronem projektu, který dětem v Africe umožní lepší budoucnost.“

Hurvínek: „Taťulda si často stěžuje, že trávím většinu času za školou a po škole, ale díky bezva projektu 'škol přátelských dětem' mě teď konečně najde i ve škole!"

Krabici koláčků si můžete objednat vyplněním dotazníku ZDE, případně emailem na dsiskova@unicef.cz, nebo telefonicky na 257 199 824, 724 920 257 (Denisa Šišková) od 1. 11. do 10. 12. 2012.

Děkujeme za vaši dosavadní přízeň a zároveň děkujeme, že budete šířit tuto zprávu dál.

Zdroje:
UNICEF