Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Škromach varuje: Kalouskovy škrty, méně dětí

Škromach varuje: Kalouskovy škrty, méně dětí
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Stínový ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach je zděšen úspornými škrty ministra financí Miroslava Kalouska. A nejen v oblasti sociální politiky. Podle místopředsedy ČSSD totiž Kalouskovy škrty výrazně zvýší nezaměstnanost.

Přitom TOP 09 právě slibovala více pracovních příležitostí.

„Pokud někdo chce snižovat sociální dávky a dělat všechny možné sociální škrty, musí zajistit dostatek pracovních příležitostí. A ty budou za této vlády logicky ubývat. Sníží se výdaje ministerstev a státních úřadů, sníží se platy státních zaměstnanců o deset procent. Ministři si to dovolit mohou, ale úřednice, které berou patnáct tisíc, to citelně pocítí. Budou se méně stavět silnice a také byty, protože se sníží státní podpora na stavební spoření. Stejně tak se sníží dotace zemědělcům. Méně peněz na financování úvěrů dostanou i exportéři. Takhle se nezaměstnanost bude logicky zvyšovat," řekl ParlamentnímListům.cz Škromach.

Drábek vymýšlí nesmysly

Podle Škromacha se ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek nesoustředí na řešení zaměstnanosti a tvorbu nových pracovních míst v regionech s vysokou nezaměstnaností chce pan ministr provádět další nesmyslné reorganizace v rámci svého resortu. „S podobným nesmyslným a neúspěšným nápadem přišel už jeho předchůdce a nynější premiér Petr Nečas," postěžoval si Škromach.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz