Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Škromach stručně: Imigranti se přizpůsobí nám. Ne my jim

Škromach stručně: Imigranti se přizpůsobí nám. Ne my jim
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Místopředseda ČSSD a poslanec ČSSD v knížce rozhovorů Ladislava Henka „Zajdeme na blahobyt nebo chudobu“ uvedl, že nebezpečím pro západní civilizaci může být islámská imigrace. ParlamentníListy.cz ho požádaly o vyjádření k této problematice.

Islám a islámská imigrace není podle Škromacha věcí, která by České republice nyní akutně hrozila, ale je podle něj hrozbou dlouhodobější. Problémem je zatím spíše v západních zemích, kde rapidně narůstá muslimská menšina, která je menšinou pouze zatím. Do Evropy se šíří kultura, která úplně nepatří do tohoto na křesťanství založeného civilizačního okruhu.

Problémem jsou ghetta a segregace menšin

Podle Škromacha je jistě k diskusi otázka, zdali se již nepřežil koncept multikulturalismu a zdali by nebylo na místě, aby se spíše přizpůsobovali nově příchozí imigranté hostitelským zemím, a ne oni jim.

Poslanec ČSSD vidí nebezpečí v ghettoizaci imigrantských přistěhovalců, kdy ti, místo, aby se integrovali do dosud většinové společnosti, žijí segregovaně ve vlastních komunitách, které žijí vlastním životem mimo společnost daných zemí.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz