Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Škromach: Kalousek má rád pohárek, tak proč se zlobí na Ratha

Škromach: Kalousek má rád pohárek, tak proč se zlobí na Ratha
zdroj: tisková zpráva

Místopředseda Senátu a místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prozradil, jaké má nyní vztahy s Milošem Zemanem, srovnal klausovsko-zemanovské a topolánkovsko-paroubkovské éry v české politice, porovnal Petra Nečase a Bohuslava Sobotku a zanalyzoval, proč ČSSD utrpěla volební ´nevýhru´.

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach přirovnal úřadaujícího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku k premiérovi a šéfovi ODS Petru Nečasovi. Oba jsou podle něj nevýrazní. Sobotku dále kritizoval za jeho přístup po květnových volbách, kdy se stáhnul do pozadí.

"Slávek Sobotka místo toho, aby aktivně jednal a hledal povolební řešení, protože řešení s komunisty nebylo možné, tak nejednal a víceméně se stáhnul a Nečas má vlastně podobný způsob. Aby dohodl vládu, tak ustoupil koaličním partnerům a v podstatě volby pro ódéesku znehodnotil. Ta vláda je dneska ovládána někým zcela jiným, než je ODS. Proto si myslím, že toto období je přechodné a budou muset vyrůst na pravici i levici noví lídři, kteří budou charakterističtí pro nové období. To ostatně napoví i to, jak dopadne náš sjezd," řekl Škromach v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz