Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Škromach: Drábek je vůdce kmene Kimbrů. Slabých se zbaví a jde dál

Škromach: Drábek je vůdce kmene Kimbrů. Slabých se zbaví a jde dál
zdroj: tisková zpráva

K chování starověkého kmene Kimbrů z knihy „První muž Říma" přirovnal Zdeněk Škromach (ČSSD) úspory, které podle něj vláda přichystala tělesně postiženým. Kmen řešil sociální problémy tak, že se zbavil všech slabých a také starých a nemocných.

"Kmen Kimbrů už dávno zmizel v propadlišti dějin, ale zdá se, že duch jeho náčelníků sestoupil na ministerstvo práce a sociálních věcí," uvažuje Škromach v textu, který zveřejnil na serveru ParlamentníListy.cz. „Podle ministrů Kalouska a Drábka se nezřízeně plýtvá například v oblasti podpory zdravotně postižených," glosuje Škromach ironicky.

A vypočítává: „Jen považte - veškerá podpora všech zdravotně postižených v ČR stojí neuvěřitelné 3,2 miliardy korun ročně. To je skoro jako Opencard, ProMoPro a předražení několika kilometrů dálnice dohromady. Takhle by to dál nešlo."

„A tak pěkně snížíme částku na polovinu. Tělesně postiženým tak například přestane stát dotovat pracovní místa v chráněných dílnách, odebere jim slevy a výhody v MHD a zvýší jim spoluúčast na pojištění," konstatuje sociální demokrat.

Celý článek na ParlamentniListy.cz