Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Skončí obří ekozakázka na smetišti dějin? ptá se čtenář

Skončí obří ekozakázka na smetišti dějin? ptá se čtenář
zdroj: tisková zpráva

Dotazy občanů, uveřejněné na serveru ParlamentníListy.cz svědčí o neutuchajícím zájmu voličů o politiku. Jeden ze čtenářů se ptal, jak nakonec skončí obří ekologická zakázka. A odpověď? Skončit by měli ti, kteří ji připravovali, myslí si člen VV Jiří Mach.

O obří ekologickou zakázku, na odstranění starých ekologických zátěžích po státních podnicích, se média zajímají již delší dobu. Obří „ekotendr" v odhadované ceně od 25 do 115 miliard korun stále poutá pozornost občanů. Důkazem toho je i sada dotazů, kterou během prosince položil jeden ze čtenářů ParlamentníchListů.cz Karel Radík z Teplic.

To není naše věc

„Dobré dopoledne pane ministře, co bude dál s obří ekologickou zakázkou? 10. prosince se měly otvírat obálky s nabídkami a kde nic tu nic. Bude zakázka nakonec dotažena do konce nebo bude odpískána?" ptal se pan Radík dnes již exministra Drobila na obří ekotendr prostřednictvím našeho serveru. Z ministerstva se mu ovšem dostalo poněkud vyhýbavé odpovědi, kterou na našem webu také najdete. Zadavatelem zakázky není ministerstvo životního prostředí, ale ministerstvo financí, tudíž by se pan Radík měl ptát spíše tam. Petr Kučera z tiskového oddělení ministerstva také odkázal na tiskovou zprávu ministerstva financí, ve které se praví, že celá zakázka je pozastavena do doby, než o její regulérnosti rozhodne Úřad na ochranu hospodářské soutěže.

 

Celý článek na parlamentnílisty.cz