Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Šestý smysl Milana Caise velí pomáhat dětem

Šestý smysl Milana Caise velí pomáhat dětem
zdroj: Alexander Dobrovodský

Frontman skupiny Tata Bojs se loni zapojil do Nadačního fondu Šestý smysl jako čestný člen správní rady. Zaštítil tak projekt, který pomáhá dětem a dětským organizacím v Praze 6. Letos jsou hlavní akce Šestého smyslu opět svázány s Vánoci a Milana jsme se tedy v rozhovoru zeptali na podrobnosti.

Vaše jméno se objevilo mezi členy správní rady Nadačního fondu Šestý smysl. Jak k tomu došlo?

Asi před rokem a půl mě oslovili Honza Jurke a Kryštof Blažek s tím, že by chtěli založit nadační fond a zda bych se nestal jakýmsi čestným členem správní rady. Jelikož oba působili sympaticky a cítil jsem z nich nezištnou chuť  pomáhat někomu lokálně na Praze 6, kde jsem vyrůstal a žiji dodnes, řekl jsem, že do toho půjdu. 

Účastníte se podobných charitativních akcí často?

Neděláme to ve velkém, ale děláme to rádi. Na našich koncertech se snažíme dávat lidem pozitivní energii a sem tam některými benefičními koncerty i generovat peníze, které pak předáme na místa, kde jsou podle nás potřeba. Máme z toho větší radost než když jsme součástí nějaké obří benefice se spoustou slavných umělců.

Vánoce se opět blíží, co plánuje Šestý smysl letos?

V divadle Semafor pořádáme 12. a 13. prosince již 2. ročník Vánočního Bazáááru. Na tyto dva dny pomáhám sestavit hudební dramaturgii, aby byla i nějaká zábava, kromě toho přehrabování se v bazááárových předmětech. Vstup bude stejně jako před rokem volný.

A kdo zde tedy vystoupí?

Všechno zahájí v pátek pan Jiří Suchý, skupina Hm…a April. V sobotu vystoupí Kašpárek v rohlíku, Live Music Superheroes, Sunflower Caravan a nakonec i v akustickém setu zahrajeme s Tata / Bojs. Program je vymyšlený tak, že odpoledne je spíše pro děti a večer zase pro jejich rodiče, kteří mají domluvené hlídání. Nebo pro ty, kteří děti ještě nemají.

Hudební program je příjemný, jak bude ale probíhat samotná sbírka?

Celý den bude probíhat prodej předmětů z dobročinné sbírky. Pro někoho to je možnost pořídit levně hezký dárek k Vánocům, pro druhé naopak příležitost věnovat nejrůznější věci ze svých domovů, chat i sklepů, které už je omrzely. Což ale neznamená, že tyto věci nemohou udělat radost někde jinde, někomu jinému.