Trocha propagandy v traileru na Killzone: Shadow Fall
zdroj: tisková zpráva

Trocha propagandy v traileru na Killzone: Shadow Fall

5. 11. 2013 10:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tohle si nechám líbit. Zatímco v Call of Duty: Ghosts hrajete za nebohé Američany, které zase někdo přepadl a v Battlefield 4 za nebohé Američany, kteří musí pomáhat jiným nebohým demokratům před silami zla, Killzone: Shadow Fall opět vstupuje na pole nejednoznačnosti.

Od začátku střetu ISA s Helghanem se v mnoha narážkách ukazuje, že nejde zas tak úplně o „nevyprovokovaný útok těch zlých na ty hodné“. Nyní se samozřejmě celé zasazení hry posouvá a tím spíše možná uvidíme nějakou tu morální šeď. Doufám. Každopádně, nový trailer nahrává tomu, že Vekta nebude sloužit jako ostrov svobodomyslné demokracie plné paladinů.

...

Na první pohled totiž sledujeme slib Shadow Marshalů, elitních zabijáků VSA (Vekta Strategic Alliance nahradilo zřejmě původní ISA). Urostlí muži slibují, jak budou chránit život a nevinné. Sledujeme dojemné obrázky zlotřilých Helghastů, kteří střílí civilisty, aby je nakonec pomstil stínový zabiják.

Satirické tóny ale zaznívají už ve chvíli, kdy video ukazuje vojáka slibujícího chránit svátost života, přičemž láme zrovna Helghastovi vaz a ještě pro jistotu do mrtvoly kopne. Když pak na konci skane mužná slza a zjeví se obrázek vůdce, pardon, velitele, je satira zcela zřejmá. Jen tak dál.

Nejnovější články