Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Ringo Čech: Můj führer žije na Vysočině

Ringo Čech: Můj führer žije na Vysočině
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Muzikant, divadelník, malíř a politik František Ringo Čech nemá příliš pochopení pro dění v sociální demokracii. Přestože je členem ČSSD, stranická politika se mu nelíbí.

Podle něj byl posledním velikánem partaje Miloš Zeman. A Ringův obdiv k Zemanovi jej stál nepřízeň Jiřího Paroubka a také místo ministra kultury. Do vrcholné politiky však nemíří ani po odchodu „buldozera Jiřího" z čela oranžových.

František Ringo Čech je mužem se smyslem pro humor, své osobité vyjadřování si zanechává vždy, ale co se týče politiky, příliš nežertuje i když mluví s nadhledem.

Současné vedení ČSSD jej příliš nezaujalo a předsedou rozhárané strany, která bude mít nejspíš mnoho kandidátů na šéfa, se stát nemíní. „Za prvé mě nikdo neoslovil, za druhé tam je ve vedení mnoho lidí, kteří nejsou úplně podle mého gusta," řekl ParlamentnímListům.cz bývalý poslanec.

Členem ČSSD je bubeník stále. Chlubí se dokonce tím, že má jedno z nejnižších čísel stranické legitimace. Číslo stranické legitimace s nulami na začátku byla v Hitlerově NSDAP vstupenka k nejvyšším funkcím.

Celý článek na ParlamentniListy.cz