Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Reportéři nahrali Yettiho. Záznamem chtějí ohromit svět

Reportéři nahrali Yettiho. Záznamem chtějí ohromit svět
zdroj: tisková zpráva

Televizní štáb tvrdí, že má zvukový důkaz existence bájného Yettiho v australské buši. Prý zvuky nemůže vydávat nic jiného, záznam chtějí ale reportéři odtajnit až v televizní show, píše australský deník Herald Sun.

Čtyřčlenný tým ze série Finding Bigfoot stanice Animal Planet nahrál zvuky, které přisoudil Yettimu. Audio badatelé pořídili během expedice v Qeenslandu blízko hranic s Novým Jižním Walesem.

Reportér James "Bobo“ Fay tvrdí, že jeden z detailů záznamu dokazuje, že "to nemůže být nic jiného než Yetti“. Audio či více detailů ale odmítl odtajnit, dokud je neodhalí v jejich pořadu.

"Máme opravdu velice přesvědčivé audio. Jsme z něj nadšení,“ řekl listu Courier Mail. "Můžu vám zatím ale říct jen to, že ty zvuky nevydává žádné známé zvíře. Když jsme je slyšeli, říkali jme si no to snad ne. Kdybychom byli v Severní Americe, mohl by to být možná medvěd, ale tady žádní velcí medvědi nežijí.“

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Uvedl také, že z nějakých 20 expedic, které se snažily nedostižného Yettiho vypátrat, pořídila ta jejich možná vůbec nejpřesvědčivější audiozáznam.

Existenci Yettiho se nyní také snaží dokázat vědci při Oxford University. Hodlají podrobit po celém světě nalezené vlasy a zuby tohoto mýtického tvora nejmodernějším testům DNA.