Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Rath: Odhlasujte si, že je jistý ministr v podnapilém stavu střízlivý

Rath: Odhlasujte si, že je jistý ministr v podnapilém stavu střízlivý
zdroj: Mediafax

Poslanec David Rath ve sněmovně během interpelací opět nešetřil své rivaly. A to když se diskutující poslanci nechali strhnout k dohadům o tom, co je a co není dialog vlády s opozicí. A opět šlo mimo jiné o ironizování Kalouskovy "střízlivosti". Kalousek ovšem předtím prohlásil: Pane Sobotko, vy jste...

Rath prý až ve čtvrtek ve sněmovně pochopil, jak má vypadat konstruktivní dialog v pojetí vlády a ministra sociálních věcí Jaromíra Drábka.

„Má to být tak, že on si pozve odbory a řekne jim: Tak, příští rok vám všem snížíme platy o deset procent. A odbory řeknou: Ježíš, to jsme rádi, pane ministře! Výborný nápad. My dokonce bychom možná přivítali i patnáctiprocentní snížení," ironizoval Rath výtky koalice o tom, že opozice se stále vrací k zamýšlenému snižování platů ve státní sféře.

Sněmovní diskutér to ale parádně rozjel až ve chvíli, kdy se ministr financí Miroslav Kalousek a předseda klubu sociálně-demokratických poslanců Bohuslav Sobotka handrkovali o institutu legislativní nouze. Kalousek totiž připomínal, že i někdejší Fischerova vláda využila stavu legislativní nouze a to kvůli zdanění zaměstnaneckých benefitů.

Celý článek na ParlamentniListy.cz