Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Půjdou muži přes palubu. Třeba i Nečas, prorokuje vládě Hašek

Půjdou muži přes palubu. Třeba i Nečas, prorokuje vládě Hašek
zdroj: Mediafax

Vláda sice ustála hlasování o důvěře, zdá se však, že jí začátkem roku čekají další potíže. Věci veřejné na svých internetových stránkách totiž příznivcům strany nabízejí referenda k důchodové a zdravotní reformě a podle výsledku referend budou potom postupovat.

Opoziční politici však nemají jednotný názor na to, zda odejdou jen někteří ministři, padne vláda, či se rozpadne vládní trojkoalice.

O tom, že koalice příští rok přežije je přesvědčen kkandidát na předsedu největší opoziční strany Michal Hašek. "Koalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných příští rok pravděpodobně přežije. Otázkou je, zda to přežije současná vláda a premiér Nečas. I když v politice je možné všechno, platí nikdy neříkej nikdy," řekl ParlamentnímListům.cz jihomoravský hejtman.

Tejc jim dává rok, maximálně dva

Další z vlivných politiků ČSSD, Jeroným Tejc, dává vládě rok, maximálně dva, stejně jako klasik v kultovním filmu Pelíšky: "Teď vážně. Pokud bude vláda pokračovat v arogantním stylu vládnutí a prosazování asociálních reforem jen pro nejbohatší na úkor včech ostatních, tak předpokládám, že spory v koalici se budou stupňovat. Vyvrcholí nejpozději při schvalování rozpočtu na podzim nadcházejícího roku. Neskončí podle mě kvůli jedné koaliční straně, ale kvůli tlaku veřejného mínění, které bude jednotlivé strany rozdělovat."

Celý článek na ParlamentniListy.cz