Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

První oficiální fotky princezny Charlotte. Drží ji v náručí její bratr

První oficiální fotky princezny Charlotte. Drží ji v náručí její bratr
První oficiální fotky britské princezny Charlotte společně s jejím bratrem princem Georgem vyfotila jejich matka, vévodkyně Kate | zdroj: Vévodkyně z Cambridge/Kensingtonský palác

Britská královská rodina krátce přes sobotní půlnocí zveřejnila první oficiální fotografie princezny Charlotte. Holčičku drží v rukou její starší bratr princ George. Snímky se objevily na Twitteru Kensingtonského paláce.

Charlotte se narodila 2. května princi Williamovi a jeho manželce Kate. Právě Kate je autorkou snímků, pořídila je v polovině května.

Téměř dvouletý princi na nich sedí na bílém gauči a drží Charlotte vypodloženou polštářem v náručí. Směje se a na jedné z nich líbá svou mladší sestřičku na čelo.

Královský pár zveřejněním vlastní fotografie jako oficiální opět porušili zavedené pravidlo, že potomky britské královské rodiny pro oficiální účely fotí profesionální fotografové. Už prince George ale vyfotil jeho dědeček.

Kensingtonský paláce zároveň na sociálních sítích zveřejnil fotografie dárků, které pro novorozenou princeznu vyrobili lidé z celého světa. "Děkujeme všem, kteří si udělali čas na to vyrobit ručně dělané dárky pro princeznu Charlotte," poděkoval na Twitteru. Na snímku pak ukazuje několik dárků a kartiček s přáníčky, které královské rodině poslali britští školáci. 

Zdroje:
Vlastní