Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Protivládní demonstrace na Václaváku. Dorazit mají prý desítky tisíc lidí

Protivládní demonstrace na Václaváku. Dorazit mají prý desítky tisíc lidí
zdroj: Profimedia

Již necelý týden zbývá do plánovaného Celonárodního protestu Národní rady (Holešovské výzvy). Ten by se měl uskutečnit ve čtvrtek 15. března na pražském Václavském náměstí a náměstí jiných českých měst. Vyzývá k němu i speciálně vytvořené video, jež má dosud na svém kontě přes 160 tisíc zhlédnutí.

„Tak už jsou tady, stejně tak jako kdysi, samet a kompromisy,“ uvádí písnička s názvem Infekce doby video, které zve prostřednictvím Youtube k Celonárodnímu protestu na 15. března. A není to jediný způsob, který iniciátoři využili.

„Vytiskli jsme celkem půl milionu letáků, stále ještě tiskneme další, ale věřím, že tam, kam bylo potřeba je dostat, se snad dostaly nebo ještě v tom posledním týdnu dostanou. Jeden náš příznivec nám nabídl shod letáků i z menšího letadla, jež by mělo létat nad několika vybranými menšími městy,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Slávek Popelka, organizátor a iniciátor Holešovské výzvy, dnes už Národní rady. Podle něj by tak lidé měli vyjádřit svoji nespokojenost se současným politickým vývojem na pražském Václavském náměstí, v Brně na náměstí Svobody, v Ostravě na Masarykovo náměstí, v Karlových Varech v Zeyerově ulici, ve Žďáru nad Sázavou na náměstí Republiky, v Hradci Králové na Masarykovo náměstí, v Pardubicích, v Jičíně na Valdštejnském náměstí.