Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Přepisy Rathova rochnění: Takový hezký penízky. Lesklý, takový žlutě, žlutě pěkný

Přepisy Rathova rochnění: Takový hezký penízky. Lesklý, takový žlutě, žlutě pěkný
zdroj: Mediafax

David Rath a Kateřina Pancová si poslední počítání peněz před svým zatčením skutečně užívali. Rozplývali se při tom nad „hezkými, lesklými penízky“, které by mohli mít místo štosů bankovek a uvažovali, kam hotovost schovat. Pancová zabrousila i do literatury a svěřila se, že by chtěla být jako car Nikolaj.

Rathovi obhájci včera namítali, že zatčený poslanec si jasně vzpomíná, že v domě Pancové zazněly věty, které dokazují jeho nevinu. „Klient si jasně vzpomíná, že tam proběhly i diskuse, vyznívající v jeho prospěch,“ uvedl advokát Černý.

Přepis rozhovoru mezi Davidem Rathem, ředitelkoou kladenské nemocnice Kateřinou Pancovou a jejím druhem Petrem Kottem, proběhlý v domě Pancové těsně před zatčením, zveřejnil deník Právo. Jedná se prý o přepis policejních odposlechů. A ty vyznívají poměrně jednoznačně.

Přepis v Právu začíná povzdechem Pancové „Já bych taky chtěla mít i takový hezký penízky.“ Rath jí následně přitaká: „Takový hezký penízky. Lesklý, takový žlutě, žlutě pěkný. Takový hezký, takový žluťoučký,“ rozněžňuje se David Rath. Možná právě pro tuto pasáž použil poslanec Radek John (který se s odposlechy seznámil při jednání Mandátového a imunitního výboru Sněmovny) výraz, že se bývalý středočeský hejtman „rochnil“.