Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Práce mezi letadly: Letiště Praha hledá letos více než stovku zaměstnanců

Práce mezi letadly: Letiště Praha hledá letos více než stovku zaměstnanců
zdroj: tisková zpráva

Letecké mechaniky i pracovníky bezpečnostní kontroly a ostrahy letiště. To jsou hlavní typy pracovních pozic, které aktuálně hledá skupina Český aeroholding. V letošním roce plánuje navýšení celkového počtu zaměstnanců přibližně o 140. „Důvodem je neustále se zvyšující počet cestujících procházejících Letištěm Václava Havla Praha a s tím související potřeba zvýšit kapacitu vlastních pracovních sil,“ vysvětluje Jaroslava Raisová, ředitelka Řízení lidských zdrojů Českého Aeroholdingu.

České ekonomice se daří, což se projevuje i na zvyšujícím se počtu otevíraných pracovních pozic. Jaké uchazeče aktuálně hledáte v Českém Aeroholdingu?

Nové zaměstnance hledáme nejen do Českého Aeroholdingu, ale především i do jeho dceřiných společností, jako je Letiště Praha, Czech Airlines Technics a Czech Airlines Handling. V současné době potřebujeme zejména pracovníky bezpečnostní kontroly, ostrahy letiště nebo elektrikáře pro Letiště Praha, letecké mechaniky pro Czech Airlines Technics, pracovníky odbavení cestujících a zavazadel pro Czech Airlines Handling a nové posily pro další zajímavé pozice v samotném Českém Aeroholdingu.

Jaroslava Raisová zdroj: tisková zpráva

Jak se případní zájemci dozví o otevřených pracovních pozicích?

O volných pozicích informujeme pomocí náborové kampaně, která běží v printu a v dopravních prostředcích. Součástí je i nový web cah.jobs.cz, kde uchazeči najdou kompletní přehled aktuálních pozic. Ten sází hlavně na atraktivní grafiku, přehlednost a uživatelskou přívětivost. Díky responsivnímu zobrazení si mohou uživatelé inzeráty prohlížet pohodlně i na tabletech a mobilních telefonech. Na webových stránkách uchazeči zároveň najdou i autentická vyjádření současných zaměstnanců skupiny.  

Využíváte i jiné kanály?

Kromě nového webu do náboru zaměstnanců zapojujeme i naše sociální sítě, například facebookové stránky Letiště Praha. Letiště Praha vydává také video magazín , který sleduje nejen aktuální dění na Letišti Václava Havla Praha, ale také jsou v něm blíže představeny některé pracovní pozice. Například zákulisí práce bezpečnostní kontroly můžete shlédnout zde.

Nabíráte zaměstnance i průběžně celý rok?

Ano. Měsíčně inzerujeme v průměru kolem 20 až 30 pozic a každý měsíc k nám nastupuje několik desítek nových pracovníků. Na sezónní práce (květen až říjen) zaměstnáváme dalších 700 zaměstnanců na Dohodu o pracovní činnosti. Většinu z nich, celých 90 %, tvoří studenti vysokých škol, pro které je to zajímavý přivýdělek. Uchazečům o sezónní práci doporučujeme, aby si informace začali shánět již nyní, tedy během března.

karierní web screen_a zdroj: tisková zpráva

Spolupracujete i se středními a vysokými školami?

Ano, studentům středních a vysokých škol v oblasti letectví zajišťujeme u nás během jejich studia pravidelnou odbornou praxi. Mnoho vypsaných pozice je také vhodných pro absolventy středních a vysokých škol.

Jaké jsou nároky na uchazeče?

V případě pracovníků bezpečnostní kontroly a ostrahy letiště, které nyní hledáme, nepožadujeme speciální vzdělání. Stačí maturitní zkouška či výuční list. Uchazeči projdou několikakolovým výběrovým řízením, v němž se klade důraz zejména na psychickou způsobilost, odolnost vůči stresu a schopnost komunikace s cestujícími. Vše ostatní se pak po nástupu naučí u nás. Noví zaměstnanci projdou školeními, během nichž se seznámí se všemi detaily zajišťování bezpečnosti na letišti.

Jaroslava Raisová, ředitelka Řízení lidských zdrojů, Český Aeroholding