Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Hrubý zásah do ODS? Poslední bitva vzplála. Tluchoř okopává Nečase

Hrubý zásah do ODS? Poslední bitva vzplála. Tluchoř okopává Nečase
zdroj: Mediafax

Tisková konference středočeského poslance ODS Petra Tluchoře svolaná v reakci na odvolání jeho středočeského kolegy Ivana Fuksy z rezortu zemědělství vyvolala negativní reakce v ODS i v jeho domovské organizaci.

„V tuto chvíli pro tento akt (odvolání Fuksy) neexistují žádné odborné důvody. Považujeme to za hrubý zásah do středočeské ODS a pokus ovlivnit nadcházející volbu vedení regionu," řekl v úterý novinářům Tluchoř. „Nedovedu si představit, že by někdo gramotný ze středočeské ODS takovou nabídku přijal," odpověděl Tluchoř na dotaz, zda Fuksu nahradí předseda středočeské organizace ODS Petr Bendl.

Osobní boj samotného Tluchoře

Šéf středočeské ODS a pravděpodobný budoucí ministr zemědělství Petr Bendl se ale proti Tluchořově a Fuksově tiskovce ostře ohradil. „Petr Tluchoř mluví sám za sebe, nikoli za regionální ODS. Stanovy ODS totiž přece jasně říkají, že za region mluví jeho předseda a tím Petr Tluchoř i přes veškeré jeho snahy není. Tisková konference potvrdila, že jestli tu jde o nějaký boj, pak hlavně osobní boj - samotného Tluchoře. Je to boj poškozující Petra Nečase i občanské demokraty samotné. Vše ostatní je výhradně věcí premiéra, včetně toho, kdo bude nakonec ministrem," sdělil v sms naší redakci Bendl.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.