Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Poslanci ODS mají zakázáno mluvit o kauze Škárka

Poslanci ODS mají zakázáno mluvit o kauze Škárka
zdroj: tisková zpráva

Poslanci ODS mají zakázáno mluvit k údajné korupční kauze Věcí veřejných, kdy měl neoficiální šéf VV Vít Bárta uplácet výkonného místopředsedu strany Jaroslava Škárku. ParlamentnímListům.cz to potvrdil člen poslaneckého klubu ODS.

Od vedení klubu jsme dostali instrukce, abychom se kauze Škárky a Bárty nevyjadřovali a ponechali to jako vnitřní záležitost Věcí veřejných, aby zase oni nechali na pokoji Vondru," řekl ParlamentnímListům.cz poslanec ODS, který nechtěl být jmenován.

ODS opravdu mlčí

Jeho tvrzení se potvrdilo. Oslovili jsme několik poslanců ODS, jako například místopředsedu klubu Marka Bendu, ministra životního prostředí Tomáše Chalupu či poslance Jana Vidíma, kterých se redakce dotázala i na informaci LN, že by Věci veřejné měly v případě, že by Škárka dokázal, že ho Bárta skutečně uplácel, opustit vládu a že by novou vládu podporovalo pár poslanců Věcí veřejných. Svorně odpovídali, že o tom nic neví.

Na tiskové konferenci po jednání vlády byl na celou věc dotazován místopředseda strany a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Uvedl jen, že Bárta nebyl na vládě přítomen a neví tedy, zda o věci hovořil s premiérem Nečasem. Dále ministr věc nekomentoval.

Celý článek na ParlamentniListy.cz