Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Policisté v New Yorku zastřelili 'islamistu', který na ně zaútočil sekerou

Policisté v New Yorku zastřelili 'islamistu', který na ně zaútočil sekerou
Útočník, který napadl se sekerou dva policisty. Záběr z průmyslové kamery | zdroj: Isifa.com

Dvojice amerických strážníků zastřelila muže, který na jejich kolegy zaútočil sekerou. Incident se stal v newyorské čtvrti Queens. Útočníka divoce mávajícího sekerou zachytila průmyslová kamera. Američané se obávají, že jde o rekruta ozbrojenců Islámského státu, kteří vyzvali své příznivce k útokům na obyvatele koaličních států.

Dvojice strážníků se zrovna připravovala zapózovat fotografovi, který je požádal o snímek, když se na ně přiřítil dvaatřicetiletý Zale Thompson se sekerou v ruce. Jednoho z nich zasáhl do hlavy, druhého do ruky. Strážník s poraněním hlavy je ve vážném stavu.

Další policisté, kteří se rovněž nacházeli na místě, útočníka zastřelili. Zbloudilá policejní kulka ale zasáhla kolemjdoucí, která rovněž skončila v nemocnici.  

Vyšetřovatelé se obávají, že Thompsonův útok má spojitost s islámskými radikály. Islámský stát nedávno vyzval své příznivce k útokům na Američany, Francouze a občany dalších koaličních států. Teroristické verzi nahrává skutečnost, že se na profilu Thompsona na Facebooku našel snímek muže v arabském hábitu a s arabským nápisem.  

Tento týden navíc v sousední Kanadě zabili konvertité k radikálnímu islámu ve dvou různých útocích dva kanadské vojáky. 

zdroj: YouTube

Zdroje: