Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Policie našla rozkouskovaná ženská těla. Další oběti kanibala

Policie našla rozkouskovaná ženská těla. Další oběti kanibala
zdroj: tisková zpráva

Improvizovaný oltář, mělké hroby a ženská těla. Takový byl nález slovenské policie, která v úterý prohledávala lesy nedaleko košického Kysaku. Polohu hrobu určili policisté podle souřadnic GPS, které objevili v počítači údajného kanibala Mateje Čurka.

Policie v úterý ráno našla po několikahodinovém pátrání v okolí Kysaku hrob, ve kterém ležely dvě ženské těla.

Oltár se svíčkou

"Identifikovali jsme hrob, ve kterém jsme našli pozůstatky dvou ženských těl pochovaných v mělkém hrobě a přikrytých fólií. Konstatovali jsme, že se jedná o dvě těla ženského pohlaví, kterým byly oddělené některé části," řekl slovenský policejní ředitel Jaroslav Spišiak na tiskové konferenci.

Ještě v pondělí našla policie v lesích místo, kde byl improvizovaný oltář se svíčkou.  "Na skrytém místě jsme našli skoby a lana, které podle mailové komunikace obviněný Čurko používal na spoutání obětí," dodal Spišiak.

Skutečný kanibal?

Podle informací z Čurkova počítače se našly hroby, internetová komunikace se Švýcarem jako i fotografie lidských těl.  Důkazy proti němu jsou jasné a zřetelné.  Policie podle Spišiaka předpokládá, že skutky spáchal jeden pachatel. Vyhnul se však odpovědi, jestli očekává i další oběti.

Matej Čurko měl podle policie kanibalské choutky. Při zásahu se strhla přestřelka, při níž Čurko a jeden ze zasahujících policistů utrpěli vážná zranění. Slovenský kanibal ve čtvrtek zemřel, stav zraněného policisty je i nadále vážný, informuje slovenský server SME.sk.