Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Pohodová dovolená pod Olympem

Pohodová dovolená pod Olympem
zdroj: tisková zpráva

Hledáte místo, kam se vydáte o letošních prázdninách? Chcete si o dovolené užívat relaxace u moře, ale zároveň podnikat i romantické vycházky do přírody? Pak právě pro vás je vhodná dovolená za příznivé ceny na Olympské riviéře, skvělém místě pro klienty všech generací.

Krajina pod majestátní kulisou bájného Olympu nabízí výborné podmínky pro strávení příjemné dovolené a současně ideální klima pro léčbu alergií a astmatu.  Na jedné straně teplé moře a prosluněné pláže, na druhé pak vrcholky hor, které bývají i v horkém létě zakryté sněhovou čepicí,  to je obdivovaný  kontrast této oblasti.

Letovisko Nei Pori

Zlatavá pláž v oblíbeném letovisku Nei Pori, místy široká až 100 metrů, má pozvolný vstup do příjemně teplé vody, vhodný pro děti a seniory. Poměrně klidné místo s křišťálově čistou mořskou vodou, každoročně oceňovanou Modrou vlajkou Evropské unie nabízí především pobyty ve studiích a apartmánech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jedná se o cenově dostupné ubytování v jednoduše zařízených bytech s kuchyňským koutem a oddělenou ložnicí. Pokud si nechcete vařit sami, lze si dokoupit polopenzi anebo ochutnávat místní speciality v tavernách. Dětem tu  určitě kromě vodních radovánek udělá radost malý lunapark a řada dalších atrakcí – trampolína, prolézačky a skluzavky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Aktivní dovolená  - výstup na Olymp, vodní sporty, cyklistika

Olympská riviéra je ale ideálním místem nejen pro rodinný zájezd do Řecka. Jste-li sportovně založení, pak  kromě vodních sportů a plážového volejbalu, můžete podniknout cyklotúru  po okolních svažitých terénech  nebo se projet přímo v letovisku na kolečkových bruslích. Příjemně unaveni určitě neodoláte ledovému frappé nebo šťavnatému gyrosu třeba v restauraci Dionýsos přímo na pláži. Na místním trhu v Nei Pori si můžete kromě čerstvého šťavnatého ovoce  koupit i koření, voňavý med nebo bylinný čaj proti nachlazení.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Je jen na vás, jak svou dovolenou strávíte. Chcete relaxovat na prosluněné pláži, jet do aquaparku, prohlédnout si kláštery Meteora, vystoupit na Olymp nebo podniknout lodní výlet na ostrov Skiathos? Zajímá-li vás móda zajeďte místní autobusovou linkou na shopping therapy města Larisa, kde vás překvapí nápaditá nabídka oblečení, kabelek a především bot za velmi přijatelné ceny.

Kláštery Meteora

Během pobytu na Olympské riviéře si nenechte ujít  možnosti navštívit Meteora -  impozantní kláštery vybudované  na vrcholcích bizarních slepencových skal. Kromě nádherných  scenérii zajímavé přírodní oblasti Řecka se přenesete do historického období Byzance. Nepřístupné kláštery byly vybudované ve středověku téměř nadlidským úsilím mnichů, kteří veškeré stavební materiály vynášeli na zádech.

Výstup na Olymp

Pro mnoho návštěvníků této oblasti představuje velkou výzvu zdolání Olympu. Nejvyšší vrchol pohoří Olymp  se nazývá Mytikas a má výšku 2918 m n. m. Výstup není příliš náročný, zvládne ho zkušenější turista, který se nebojí výšek a pohybu po skalních stupních. Pod  vedením místního horského průvodce lze  vrcholu dosáhnout během jednoho dne. Rozhodně však nepodceňujte oblečení a vhodnou obuv! I když jsou v přímořských oblastech teploty nad 30° C, na vrcholu Mytikasu na vás bude čekat jen pár stupňů nad nulou, někdy i déšť se sněhem.  Vrcholové partie Mytikasu jsou přístupné až koncem  května a  výstup je umožněn  podle meteorologických podmínek do konce října.