Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Podvedl John Nečase? Knížete to nezajímá, má 36 hodin klidu

Podvedl John Nečase? Knížete to nezajímá, má 36 hodin klidu
zdroj: tisková zpráva

Informace o tom, že ministr vnitra Radek John měl vědět o aktivitách odvolaného ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, české politiky evidentně zaskočila.

Z oslovených na ni pro ParlamentniListy.cz reagoval zatím jen ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) a europoslanec ODS Jan Zahradil.

Podle dvou zdrojů serveru euro.cz se už na přelomu října a listopadu sešel ministr vnitra a šéf Věcí veřejných Radek John s iniciátorem skandálu na ministerstvu životního prostředí Liborem Michálkem. Michálek již tehdy tajně pořizoval nahrávky rozhovorů s ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem a jeho poradcem Martinem Knetigem. 

Podle informací serveru měl dokonce John doporučit Michálkovi, aby nahrávky, ze kterých vyplývají náznaky korupčního chování na ministerstvu, předal novináři Janku Kroupovi. Premiéra Nečase přitom John neinformoval.

V sobotu dopoledne Libor Michálek potvrdil serveru ihned.cz, že se s Johnem skutečně potkal. Popřel přitom, že by ho John poslal za novinářem Jankem Kroupou. To však nic nemění na faktu, že John o celé věci věděl a Nečase přitom neinformoval.

Celý článek na ParlamentniListy.cz