Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Pocta Václavu Havlovi: Televize Metropol uvede výjimečný dokument

Pocta Václavu Havlovi: Televize Metropol uvede výjimečný dokument
zdroj: Profimedia

Televize Metropol připomene ve středu 18. ledna 2012 měsíc od úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla. Na základě velkého ohlasu diváků zařadí do vysílání i jedinečný dokument z happeningu v Lucerně.

Na úmrtí prezidenta Václava Havla reagovala Televize Metropol bezprostředně po zveřejnění této smutné události a razantně změnila vysílací schéma. Poslední předvánoční týden se tak ve studiu vystřídaly slavné osobnosti např. Kamila Moučková, Věra Čáslavská, Michael Kocáb nebo Jan Ruml se vzpomínkami na setkání s Václavem Havlem. Reportéři Televize Metropol navíc podrobně mapovali všechny události spojené s rozloučením s bývalým prezidentem.

Vyvrcholením vzpomínkových akcí na Václava Havla byl happening v pražské Lucerně, na jehož organizaci se podílel bývalý tiskový mluvčí prezidenta Ladislav Špaček. Právě on se stal hlavním průvodcem originálního dokumentu, který zde Televize Metropol natáčela.

„Jako jediní jsme divákům přinesli pohled do zákulisí této akce a přímo v šatnách jsme pořídili exkluzivní rozhovory s českými i zahraničními hvězdami, které se této akce zúčastnily, kterými byly  např. zpěvačka Suzan Vega, hudebníci Ivan Král a Vratislav Brabenec, i někdejší tajemník Václava Havla Vladimír Hanzal,“ říká programový ředitel Televize Metropol Denis Gaidoš.

Dokument z Lucerny zaznamenal u diváků velký úspěch, a proto se ho Televize Metropol rozhodla zařadit do vysílání 18. ledna 2012, tedy přesně měsíc po úmrtí Václava Havla. Na základě ohlasů vzniká nyní i anglická verze tohoto unikátního záznamu.