Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Plesová sezona je v plném proudu a mezi tradiční plesy v Praze patří i ples s názvem Sestry na sál!

Plesová sezona je v plném proudu a mezi tradiční plesy v Praze patří i ples s názvem Sestry na sál!
MUDr. Ivana Kaderková, druhá zleva s finalistkami souteze Sestra sympatie a porotci | zdroj: tisková zpráva

MUDr. Ivana Kaderková, jednatelka pořádající agentury, odpověděla na otázky nejen o plesu sestřiček.

Paní doktorko, letos v únoru oslaví vaše agentura 10 let od založení. Změnily se priority a poslání společnosti We Make Media od jejího vzniku?

Na začátku nás lákala vize působení v oblasti zdravotnictví – organizace vzdělávacích akcí (seminářů a kongresů na národní i světové úrovni) a vydávání specializovaných časopisů pro odborníky. Tuto vizi nejen realizujeme, ale stále ji rozvíjíme: ročně publikujeme více jak 25 odborných lékařských časopisů, připravili jsme a připravujeme evropské a světové kongresy pro lékařské i nelékařské profese ve zdravotnictví. S rozvojem digitálních médií přichází i nové pole působnosti – vedle organizace „kamenných“ sympozií realizujeme řadu webinářů, online seminářů.

Ples zdravotních sestřiček se koná letos již po osmé, a má tedy již svoji historii. Jak hodnotíte vývoj této společenské události a jaké jsou další představy o její budoucnosti?

Již před devíti lety jsme se rozhodli podpořit prestiž povolání zdravotní sestry ‒ připravili jsme ples, soutěž Sestra sympatie a volnočasový čtvrtletník s názvem Sesterna. Hodnotit jejich smysluplnost není na nás, ale na samotných sestřičkách. Vzhledem k jejich ohlasům, opakované účasti na plesech nebo dopisech redakci, lze usoudit, že tyto aktivity je těší. Trochu nás však mrzí, že je podpora těchto aktivit ze stran sponzorů velmi malá. O to větší máme radost, pokud najdeme sponzora, který podpoří naši snahu, aby se sestřičky aspoň jeden večer cítily královnami a středem pozornosti. A jaká je představa? Pokračovat dál a těšit se z naplněných tanečních sálů a ohlasů do redakce.

Program plesu je nebývale pestrý. Kromě živé hudby ve dvou sálech a finálových kol soutěž Sestra sympatie připravujete i půlnoční koncert.

Ano, ples je sice především o tanci, ale také o zajímavém programu. A půlnoční koncert je součástí našeho plesu již od prvního ročníku. V minulosti to byli např. No name, Michal David, Meky Žbirka. A letos jsme již po druhé zvolili půlnoční překvapení v podobě skupiny Olympic. Na žádném správném plese také nesmí chybět tombola, i této tradice se držíme a každá vstupenka je zařazena do slosování o zajímavé ceny.

Máte za sebou deset let intenzivní práce. Co očekáváte od další desítky existence společnosti We Make Media?

Chceme rozvíjet naše stávající aktivity, a to nejen na území České republiky. Máme za sebou úspěšné tři roky We Make Media Slovakia, nyní zakládáme společnost v Rakousku a plánujeme další země. To vše především díky velmi schopným kolegům, za což jim velmi děkuji.

Zdroje:
Inzerce