Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Plán na rok 2017? Nenechat se napálit

Plán na rok 2017? Nenechat se napálit
zdroj: tisková zpráva

Máme za sebou rok, o kterém se z různých důvodů mluvilo jako o krutém, a i proto většina lidí vyhlíží letošek s nadějí, že se bude světu dařit líp. Lépe se ale může dařit každému z nás: stačí vzít si k srdci to správné předsevzetí.

Určitě nikdo se nechce nechat podvádět. Ať už je to v supermarketu nebo třeba po pár pivech v hospodě, vždy bedlivě studujeme účtenky, a pokud odhalíme nějakou nesrovnalost, hlásíme se o nápravu.

Je proto s podivem, kolik Čechů se nechá „obírat“ na účtech za elektřinu nebo plyn. Nejde přitom jen o setrvávání u dodavatele s dražší nabídkou, ale především o upisování se ke smlouvám, obsahujícím řadu vykutálených fíglů a triků, jak vás – zákazníka – dotlačit ke zdi.

Vyhnout se nevýhodným smlouvám, případně si sjednat smlouvu novou a férovou je dnes naštěstí jednodušší díky srovnávacímu portálu Srovnam.cz. Stačí zadat PSČ odběrného místa a odhadovanou spotřebu, nebo klidně jen způsob využití energií, a internetový srovnávač vám vypíše všechny dostupné nabídky.

U nich je pak důležité všímat si nejenom celkové ceny, ale především dalších, často přehlížených položek. Na jakou dobu vám dodavatel smlouvu nabízí? Obsahuje automatické prodloužení nebo sankce, které dokážou nečekaně potrápit? A přistoupil dodavatel k etickému kodexu?

Tyto otázky vám Srovnam.cz přehledně zodpoví a to bez nutnosti se kdekoli registrovat a zadávat svoje osobní údaje. Okamžitě tak zjistíte, jak si stojí vaše stávající smlouva oproti aktuálním tržním nabídkám, a v případě zájmu o některou z nich vám pak srovnávací portál pomůže i s její realizací. Získáte tak jistotu, že minimálně co do energií vás v roce 2017 nikdo nenapálí!

Zdroje: