Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Píseň opěvující Putina dobývá internet. Řadu Rusů ale naštvala

Píseň opěvující Putina dobývá internet. Řadu Rusů ale naštvala
Zpěvačka Mašani střídá šaty v barvách ruské vlajky a ukrajinské vlajky | zdroj: YouTube

Novosibirská zpěvačka, která si říká Mašani, zveřejnila na internetu píseň, v níž opěvuje prezidenta Vladimira Putina. Dívka v šatech v barvách ruské vlajky a s blonďatým copem zpívá o tom, jak Putin sebejistě zvládá situaci, a vyznává mu lásku. 

Klip s názvem "Můj Putin (Rusko-Ukrajina)" shlédlo během několika dnů už na 700 tisíc lidí. Přestože popularita šéfa Kremlu po loňské anexi Krymu a historickému propadu ruských vztahů se Západem stoupla, píseň Mašani se u ruské internetové veřejnosti nesetkala s jednoznačným souhlasem. Zatímco na 'To se mi líbí' kliklo drobně přes tři tisíce lidí, tlačítkem 'To se mi nelíbí' vyjádřilo svou nevoli více než 20 tisíc uživatelů.

Pod videem se navíc navrstvila smršť komentářů, mezi kterými převažují spíše ty negativní. Někdo obviňuje Mašani z toho, že si tím jako naprosto průměrná umělkyně snaží udělat reklamu, jeden z uživatelů dokonce zpěvačku označil za "politickou prostitutku", další si zase tropí legraci z psychického stavu zpěvačky a jiní zase nechápou, jak může někdo za stávající situace pět na Putina ódy.

"Píseň pro haagský tribunál, až povedou Putina na popravu, sbor z několika stovek doněckých separatistů zazpívá 'Vezmi mě s sebou, chci být s tebou'," cituje sarkasticky jeden z uživatelů refrén písně.

Text písně není nijak složitý. "Kde je tvůj strach, když hrozí válka na všech frontách," zpívá Mašani a kamera zabírá u cihlové zdi v šatech barvy ukrajinské vlajky. "Vidíš cestu, jdeš vstříc větru a neuhnout je velmi nebezpečné, ale ty si věříš. A já jsem okouzlená," pěje dál.

Mezi komentáři samozřejmě nechybí ani pozitivní příspěvky, které oceňují snahu Mašani o povzbuzení vlasteneckých citů. "Vtipná písnička. Vytrollím tím naše "bratry", až pojedu do Kyjeva. Pustím ji tam na největší hlasitost, aby to bylo slyšet ve všech koutech města," píše jeden z uživatelů. "Dobře jsem se zasmál. Chochlové (hanlivě Ukrajinci) po tomhle "mistrovském díle" dostanou infarkt," píše další.  

zdroj: YouTube

Zdroje:
Vlastní