Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Pecina přišel na to, jak bojovat s terorismem. Navrhne to vládě

Pecina přišel na to, jak bojovat s terorismem. Navrhne to vládě
zdroj: tisková zpráva

Efektivnější způsob komunikace mezi orgány státní správy nebo financování boje proti terorismu. To jsou nástroje, jimiž chce bojovat ministr vnitra Pecina.

Šéf resortu vnitra Martin Pecina předloží na pondělním zasedání vlády dokument o plnění úkolů vyplývajících z plánu boje proti terorismu. Klíčovým nástrojem pro efektivnější boj s terorismem má podle něj být intenzivnější komunikace mezi finančními institucemi a pověřenými orgány státní správy.

"Důvodem pro navržená opatření je získat komplexní pohled na danou oblast, neboť dosud se otázka zkvalitňování komunikace s finančním sektorem omezovala pouze na oblast boje proti financování terorismu a přípravu trestního řízení," objasnil svůj plán Pecina a dodal, že další aspekty problému byly spíše opomíjeny.

Podle zadaného plánu by měl ministr vnitra předložit do konce roku analýzu, která zhodnotíí dopad systému datových schránek na efektivnější komunikaci s finančním sektorem.

Úkolem je pověřen také šéf resortu financí. Ten má za úkol do poloviny příštího roku zpracovat a předložit vládě technicko-ekonomickou studii, která bude navrhovat konkrétní způsoby pro zefektivnění systému bezpečného zjišťování informací z finančního sektoru.

www.parlamentnilisty.cz