Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Pavel Bém jede na poslední "výlet". Daňové poplatníky vyjde na 300 000 Kč

Pavel Bém jede na poslední "výlet". Daňové poplatníky vyjde na 300 000 Kč
zdroj: Profimedia

Pavel Bém se rozloučí s pozicí místopředsedy sněmovního školského výboru cestou do Finska, kam povede delegaci k přebírání zkušeností s fungováním tamního vzdělávacího systému či podpory sportu. Závěrečný Bémův výlet vyjde daňové poplatníky na 300 tisíc korun.

Někdejší pražský primátor Pavel Bém v dohledné době zřejmě přijde o funkci místopředsedy sněmovního školského výboru. Ještě před tím ovšem povede delegaci, která na tři dny zamíří do Finska, aby to načerpala zkušenosti s financováním finského školství či sportu. Třídenní výlet čtyřčlenné skupiny poslanců vyjde daňové poplatníky na 300 tisíc korun. Informuje o tom dnešní Právo.

Až se Bém z cesty vrátí, čekají ho méně příjemné chvíle. Poté, co pozastavil členství v ODS, fakticky zabírá místo ve výboru nějakému straníkovi. Funkce ve výborech totiž bývají rozděleny podle stranického klíče. V pozici poslance a místopředsedy výboru pobírá 96 300 hrubého měsíčně, pokud bude odvolán, přijde zhruba o 11 tisíc korun. Pravděpodobně však zůstane v pozici místopředsedy podvýboru pro vědu a vysoké školy, takže se nestane jen řadovým zákonodárcem.