Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Paroubek: Kubice je schopen přivést policii do střetu se stávkujícími

Paroubek: Kubice je schopen přivést policii do střetu se stávkujícími
zdroj: Mediafax

Čtvrteční stávka může podle bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka přerůst v hlubší společenský konflikt. Může ho způsobit i ministr vnitra Jan Kubice, který je podle expremiéra schopen přivést policii do násilného střetu se stávkujícími.

A pokud dojde k násilí, povede to k eskalaci napětí ve společnosti a smetení této vlády, říká Paroubek v rozhovoru pro iDNES.cz.

Za velmi pravděpodobné považuje bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek, že čtvrteční stávka přeroste v nějaký hlubší společenský konflikt, pokud bude pravda to, co naznačoval ministr vnita Jan Kubice. „Ten je schopen přivést policii do střetů se stávkujícími. A pokud dojde k násilí, povede to k eskalaci napětí ve společnosti a smetení této vlády," upozorňuje Paroubek v rozhovoru pro iDNES.cz.

Podle něj vláda pracuje s ekrazitem a neschopní lidé jako ministr vnitra Kubice to mohou jen zhoršit. „Jestli mi někdo vytýkal zásah při CzechTeku, za který jsem nenesl odpovědnost, protože to bylo rozhodnutí velitele na okresní úrovni o zásahu proti lidem. Teď ministr této vlády hovoří o možnosti zásahu policie proti stávkujícím. To je velice závažné a v polistopadové historii je to poprvé, kdy k tomu má někdo odvahu," poukazuje expremiér.

Celý článek na ParlamentniListy.cz