Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Paroubek: Velvyslance bych odmítl, nechci od vlády milodary

Paroubek: Velvyslance bych odmítl, nechci od vlády milodary
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jiří Paroubek tvrdí, že funkci velvyslance by odmítl. Kdyby mu ale někdo zevnitř ČSSD dal slušnou nabídku na zajímavou práci, tak ji rozhodně přijme. Do čela sociální demokracie ale už nezamíří. Paroubek to řekl v pořadu Českého rozhlasu Studio Česko.

I když Jiří Paroubek odešel z čela ČSSD po květnových vyhraných volbách sám, se svou vnitrostranickou pozicí spokojen není. Přesto se nyní do velké funkce ve straně nehrne. Hlavně proto, že partaj podle něj už nikdy nebude mít preference na osmi procentech, jako tomu bylo, když přebíral její otěže.

„Jako krizový manažer jsem se už osvědčil a není důvodu, abych se jako předseda vracel," podotkl k tomu Paroubek v rozhovoru pro Studio Česko.

A jaká funkce by se mu líbila? „Já bych to nechal na ČSSD. Angažmá ve straně záleží na nabídce. Co mi dosud bylo nabízeno, to pro mne nebylo zajímavé. Dávám přednost ne trafikám, ale tomu, kde bych mohl odvést nějakou slušnou práci. Když mi někdo dá nabídku dělat velvyslance, tak to bych odmítl. Neříkám, že jít někam do USA by nebylo zajímavé a že by taková konkrétní nabídka padla, mohl bych ale také skončit někde v Nairobi. Od této vlády já nechci žádné milodary," řekl k tomu Paroubek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz