Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Panevropská vysoká škola prestižní studium práva a ekonomie

Panevropská vysoká škola prestižní studium práva a ekonomie
zdroj: tisková zpráva

Panevropská vysoká škola představuje moderní pedagogickou a vědecko-výzkumnou instituci, která se hlásí k Humboldtově myšlence vysokoškolského vzdělávání, spočívající na nejnovějších poznatcích vědy a výzkumu. Její studenti se stávají kompetentními odborníky a vzdělanci ve svém oboru.

Kvalitní a plnohodnotné studium

Panevropská vysoká škola (PEVŠ), jejímž zakladatelem je JUDr. Ján Čarnogurský, je jednou z největších a nejstarších soukromých škol, která má své pobočky v Praze, Brně a také Ostravě. PEVŠ má v současnosti pět fakult – Fakultu práva, Fakultu ekonomie a podnikání, Fakultu masmédií, Fakultu informatiky a Fakultu psychologie. Nabízí akreditované prezenční i dálkové bakalářské, magisterské a doktorandské studium ve 14 akreditovaných studijních programech. Aktuálně PEVŠ navštěvuje téměř 6 000 studentů, kteří se vzdělávají v atraktivních studijních oborech s výborným uplatněním na trhu práce, kde získávají zajímavě honorované zaměstnání.

Atraktivní právní a ekonomické vzdělání s budoucností

Fakulta práva je historicky první fakultou PEVŠ jejíž hlavním cílem, je působit jako standardní fakulta v oblasti právního poznání a rozšiřovat nabídku dalších akreditovaných studijních oborů. Prostředkem k naplnění těchto cílů, je poskytování kvalitních studijních programů vysokoškolského studia a adekvátní odborná příprava absolventů těchto studijních programů. O kvalitách studentů nerozhodují jen výsledky ale také jejich propojení s praxí. Důkazem je účast studentů v mezinárodních soutěžích, kde dosahují velké úspěchy. Příkladem je vítězství týmu studentů na prestižní světové soutěži v mimosoudním urovnání soudních sporů (ADR) v Hong Kongu,  úspěch na soutěži "Frankfurt Investment Arbitration Moot Court"  ve Frankfurtu, nebo hned první a druhé místo na vítězství týmu studentů PEVŠ z Ostravy a Bratislavy v mezinárodní právnické soutěží LawGames , pořádané na Slovensku.

Fakulta práva, nabízí kvalitní studium tradičního právního zaměření. Absolventi školy využívají veškeré příležitosti, které se právníkům otvírají v Evropské unii.Studijní programy umožňují získat univerzální a úplné právnické vzdělání, důraz se klade na specializaci v oblasti mezinárodního a evropského práva.

V současnosti má PEVŠ uzavřené smlouvy se zahraničními univerzitami z celé Evropy, Severní a Jižní Ameriky a Asie. Jen v rámci programu Erasmus působí v akademickém roce 2013/2014 přibližně 80 studentů na zahraničních vysokých školách. Na půdu PEVŠ naopak přijelo kolem 50 studentů s partnerských univerzit. Dnes fakulta spolupracuje s více než 30-ti právnickými fakultami partnerských univerzit z více než dvaceti zemí krajin Evropy. Mezi významné partnerské univerzity patří Universität Wien, Universiad complutense de Madrid, Universitá degli studi di Roma „La Sapienza“. V akademickém roce (2013/2014) PEVŠ ve spolupráci s City University of Hong Kong spustila nový unikátní v Evropě studijní program LL.M. zaměřený na mezinárodní obchodní právo s akcentem na východoasijský región, zejména Čínu a Hong Kong.

Fakulta ekonomie a podnikání (FEP) zabezpečuje úplné vysokoškolské vzdělávání, vychází z trendů rozvoje celosvětové ekonomiky a poskytuje kvalitní ekonomické vzdělání s přípravou absolventů na působení v podnikání, managementu, obchodě a marketingu. Fakulta aktualizovala v roce 2009 studijní programy s cílem přiblížit obsah a metodiku výuky co nejvíce studijním podmínkám na prestižních vysokých školách ekonomického zaměření ve světě. Změny poskytují příležitost také studentům, kteří dávají přednost formování manažerských zručností, zvládnutí činností spojených s působením podnikatelských subjektů na domácím a mezinárodním trhu. Studijní programy nabízejí volitelné a výběrové předměty, prostřednictvím kterých si studenti osvojují vědomosti a schopnosti v oblasti organizace činnosti podniků a vedení lidí. Studium na fakultě také významně ovlivňuje mezinárodní spolupráci se známými profesory, docenty a odborníky z hospodářské praxe ze Slovenska, České republiky, Rakouska, Německa a Ruské federace.

pr-skola2 zdroj: tisková zpráva

Individuální přístup a rodinné prostředí

PEVŠ působí v největších městech České republiky - Praze, Brně a Ostravě, čimž je zaručena dobrá dostupnost pro všechny zájemce, co chtějí studovat atraktivní vysokou školu. V moderním vysokoškolském prostředí lze využít služby studijního oddělení, moderní knihovny s více než 15000 svazky, přístup k právním informačním systémům, systému ProQuest a vysokorychlostního internetového připojení. 

Panevropská vysoká škola věnuje pozornost také mimoškolním aktivitám studentů, dbá o jejich všestranný rozvoj. Na půdě školy aktivně působí Vysokoškolský sportovní klub – PANEURÓPA, Studentský klub PEVŠ a občanské sdružení Bruno Walter orchestra. Součástí sportovního klubu je také hokejový klub Paneurópakings, který se účastní Evropské univerzitní hokejové ligy.

Mezinárodní spolupráce

Mezi priority PEVŠ patří od jejího vzniku mezinárodní spolupráce s partnerskými institucemi v zahraniční. Má mnoho podob – jde o zaměření studijních programů na moderní a inovativní vzdělávání, inspirované studijní nabídkou mezinárodních zaměřených univerzit, zapojení významných osobností ze zahraničí do výuky, poskytnutí možností absolvovat část studia v zahraničí a vytváření vhodných předpokladů pro absolventy a postupně rozšiřuje možnosti účasti studentů ze zahraničí na vlastních studijních programech.

Šanci na studium má každý

Stačí jen vyplnit elektronickou přihlášku a můžete se zařadit mezi celou řadu úspěšných studentů, kteří si budují úspěšnou kariéru.

Více informací naleznete na našich internetových stránkách www.paneurouni.cz.

pr-skola3 zdroj: tisková zpráva