Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Pandury na povodně? A co radiolokátor, smějí se Mackovi

Pandury na povodně? A co radiolokátor, smějí se Mackovi
zdroj: tisková zpráva

Zásady komentovat jen to, čemu člověk rozumí, se nedržel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Nad jeho poznámkou, že při povodních nezahlédl pandury za miliardy, se odborníci na vojenskou techniku jen usmívají.

Ševče, drž se svého kopyta. Takovou radu by si zasloužil bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek, který na svém blogu napsal: Jaksi jsem také během povodní nezahlédl ty skvělé Pandury za miliardy, co umějí i plavat.

„To bychom se za chvíli mohli ptát, proč na povodně nepoužijeme radiolokátor," reaguje pobaveně pro ParlamentníListy.cz na možné nasazení pandurů při povodních stínový ministr KSČM pro resort obrany Alexander Černý.

„Pandury samozřejmě umějí plavat, ale především proto, aby byly schopné překonávat vodní překážky. Jinak jsou tyhle obrněné transportéry určeny výlučně pro boj. Proč by se takováto specifická technika za stovky milionů korun používala při povodních, když na ně máme speciální techniku, kterou disponují ženijní útvary?" poukazuje Černý na vyprošťovací tanky, obojživelná vozidla, nákladní auta, pontonové mosty a další techniku, kterou armáda při živelných pohromách využívá.

Celý článek na ParlamentniListy.cz