Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Okamura: Už jdou po mně! Chtějí mě špinit

Okamura: Už jdou po mně! Chtějí mě špinit
zdroj: Mediafax

Uplynulo sotva několik dní od doby, co podnikatel Tomio Okamura v souvislosti s diskusí o jeho možné prezidentské kandidatuře pro ParlamentníListy.cz předpovídal, že se proti němu chystá diskreditační kampaň a první signál jeho prognózy je tady. Na jednom z blogů se nedávno objevily údajné důkazy toho, že firmy, v nichž má oblíbený podnikatel podíl, vykazují dlouhodobě ztrátu a do politiky chce prý jen proto, aby si finančně polepšil. To však Okamura ve svém vyjádření pro naši redakci důrazně vyvrací.

O viceprezidentovi Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamurovi se v posledních dnech, v případě konečného schválení přímé volby, často mluví jako o jednom z pravděpodobných kandidátů na post prezidenta. Ač sám Okamura svoji vůli k zapojení se do volebního klání o Hrad nikdy sám od sebe neprezentoval, začalo jeho jméno vévodit různým anketám i průzkumům. Podnikatel v cestovním ruchu Okamura svoji případnou kandidaturu nevyloučil a v současné situaci to ani nepovažuje za aktuální.

A právě díky tomu se z úst některých politiků začaly ozývat hlasy, že přímá volba asi nebude tím pravým ořechovým, protože by se mohli začít vynořovat zájemci, kteří jsou politicky nečitelní a populističtí. To prohlásil například šéf senátorského klubu ČSSD Petr Vícha. Autorem podobného výroku je i premiér Petr Nečas, který řekl, že se obává různých „figurek“, které by se do přímé volby mohly chtít zapojit. Nálepkování lidí za figurky je na hraně demokracie, opáčil pak pro agenturu Mediafax Okamura.

Celý článek naleznete na ParlamentníListy.cz