Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Okamura novinářům: Lžete! Zasloužíte přitáhnout uzdu

Okamura novinářům: Lžete! Zasloužíte přitáhnout uzdu
zdroj: Profimedia

Možný kandidát na prezidenta Tomio Okamura se zlobí na novináře s pocitem, že se proti němu dost možná rozjíždí mediální kampaň. A tak jak je mu vlastní, věnoval médiím svůj blog na serveru idnes.cz pod titulkem: „Svoboda slova není svoboda lhát. Média škodí politice“. Podle mediálního experta Petra Žantovského tím prý Okamura ukazuje, že do veřejného prostoru nepatří. Vychutnává si jen jednu část mediálního zájmu, tu pozitivní, míní Žantovský.

Česká televize, respektive redaktoři z pořadu Reportéři ČT, zabrousili do veřejně dostupných zdrojů a lustrovali si výdělky možného kandidáta na prezidenta Tomio Okamury (reportáž lze přehrát ZDE). Z toho co zjistili, prý Okamura nevykazuje zisky, ale ztrátu za několik let nazpět padesát dva tisíc korun. O Okamurovi se přitom ví, že rád dává najevo, že je úspěšný a bohatý.

Místo rozhovoru pro ČT tisková zpráva

Okamura však na kameru odmítl vysvětlit, odkud pramení jeho bohatství a dal najevo přesvědčení, že reportáž si někdo objednal na jeho diskreditaci. Zatím co České televizi rozhovor na toto téma odmítl, na předem zaslané otázky odpověděl písemně, ale nedal je jen ČT, rovnou je rozeslal kam jen se dalo.

A pak se do médií pustil i na svém blogu. „Já jsem ještě žádnou kandidaturu neoznámil, ale papíru se o mně už popsalo hodně. Drtivou většinu novinářů vůbec nezajímalo, proč bych chtěl kandidovat, čeho bych chtěl dosáhnout, na čem pracovat - ale kdeže - nejdůležitější byly drby, lži smíchané s polopravdami o naprosto nepodstatných věcech,“ píše zde Okamura krom jiného.