Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Odvolaný a ukřivděný: Stála za mnou i silná Británie, říká Fuksa

Odvolaný a ukřivděný: Stála za mnou i silná Británie, říká Fuksa
zdroj: Mediafax

Odvolaný ministr zemědělství Ivan Fuksa o sobě říká, že byl prvním šéfem agrárního resortu, který vytvářel koalice v rámci EU. Proto své odvolání chápe jako křivdu. A od poslance Tluchoře se distancovat nechce.

Muž, jenž bývá označován za spojence Petra Tluchoře, se ohrazuje proti tomu, aby byl v médiích označován za nenápadného ministra. V pozici šéfa resortu totiž dokázal prosadit jako tzv. Dřevěnou knihu, tak podmínky pro společnou zemědělskou politiku EU. Informují o tom dnešní Lidové noviny (LN).

„Byl jsem první ministr v historii, který vytvářel koalice v rámci EU. Za mnou stojí silné státy jako Británie," říká odvolaný ministr.

Od Tluchoře se nebudu distancovat, to mi nemůže nařídit ani premiér

Sám přiznává, že se vždy stavěl na stranu exšéfa poslaneckého klubu Petra Tluchoře, se kterým Nečas válčí, a to mu zřejmě zlomilo vaz. Premiér po něm prý v minulosti chtěl, aby se od Tluchoře distancoval, ale Fuksa to odmítl s poukazem na to, že v demokratické straně smí zastávat svobodné názory a nikdo mu je nesmí zakazovat.

„Během tříminutového rozhovoru mi sdělil, že se naše politické názory rozešly. Zeptal jsem se ho také na nějaká věcná pochybení, sdělil mi, že je neuvede a jméno mého potencionálního nástupce mi nesdělí," uvedl ke svému odvolání exministr Fuksa (ODS).