Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Odveta ODS Kalouskovi: Předsedu byste měl odepsat spíš vy, Mirku

Odveta ODS Kalouskovi: Předsedu byste měl odepsat spíš vy, Mirku
Miroslav Kalousek | zdroj: Mediafax

Podle prvního místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska je předseda ODS Petr Nečas na odpis. Uvedl to v reakci na Nečasovo doporučení zrušit sKarty. Mezi občanskými demokraty se vzápětí zvedla vlna kritiky. Ať se prý ministr financí stará o svoji partaj a neodvádí pozornost od zlodějské politiky TOP 09.

Premiér Petr Nečas (ODS) na čtvrteční schůzce ministryni práce a sociálních věcí Ludmile Müllerové (TOP 09) doporučil, aby projekt sKaret ukončila. "To nejméně špatné řešení je odstoupení od toho projektu," řekl poté médiím, ačkoliv by se prý myšlenka sKaret měla v budoucnu oprášit.

Projektu se ale dále zastává 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, sKarty totiž zavedl jeho stranický kolega Jaromír Drábek. Podle Kalouska by sociální karty měly pokračovat. "Nejsem v křeči předsedy strany, který je na odpis," okomentoval pak Nečasův výrok pro Lidovky.cz.

Jeho slova ale vyvolala ohlas v řadách ODS. Podle občanských demokratů se má Kalousek starat sám o sebe. ParlamentníListy.cz se občanských demokratů ptaly, co o výroku soudí. A ne vždy byly reakce smířlivé. „My Mirka Kalouska ani jako předsedu ani jako poradce nechceme,“ vzkázal mu například předseda poslaneckého klubu Marek Benda.

Podobně odmítavý postoj zaujal i první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka. „Pane Kalousku, starejte se o svoji partaj a nás vynechte,“ napsal.

Na odpis je spíš Karel Schwarzenberg

Europoslanec Jan Zahradil byl dokonce ostřejší, podle něj je na odpis předseda spíše jiné strany. „Co je mu do toho? Na odpis je především předseda jeho vlastní strany, Karel Schwarzenberg,“ míní Zahradil.

Sám Nečas se ke Kalouskovu komentáři nechce příliš vyjadřovat. "Na přihlouplé impertinence nebudu reagovat," řekl Lidovým novinám.

Zdroje: