Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

O volbách ovládne Česko UPÍR a vojáci v ulicích místo policistů

O volbách ovládne Česko UPÍR a vojáci v ulicích místo policistů
zdroj: Mediafax

Starý nevyřešený spor paralyzuje společný postup policejních odborářů vůči ministru financí Kalouskovi. Ten přitom podle obou stran překročil únosnou mez. ParlamentnímListům.cz to přiznal místopředseda Unie bezpečnostních složek Ministerstva vnitra Miloš Plechatý. Konkurenční Nezávislý odborový svaz Policie ČR prý ale něco chystá.

Miroslav Kalousek se v posledních dnech pustil do čehosi, coby se dalo nazvat totální válkou s vyšetřovateli kauzy CASA. Zpochybňuje především důvody k trestnímu stíhání své poslankyně a exministryně obrany Vlasty Parkanové. Prý se dokonce stal obětí policejní provokace, a to hned dvakrát.

Úterní řeč Nečasova ministra financí v Poslanecké sněmovně už ale nebyla jen o věcných argumentech, telefonát s vyšetřovatelem Jiřím Mazánkem, kterému měl prý vyhrožovat, označil jako estébáckou provokaci. Policisté z obou odborových organizací jdou sice nadmíru pohoršeni, k akci se ale chystá jen NOS PČR. Jindy mnohem radikálnější UBS MV bude jednat a pokud vláda splní alespoň jednu ze dvou podmínek, zruší i akci Upír.