Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Neuvěřitelné! Extrémně silný vítr zvedal zaparkovaný Boeing do vzduchu

Neuvěřitelné! Extrémně silný vítr zvedal zaparkovaný Boeing do vzduchu
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. Vítr v kalifornském Mojave nedaleko Los Angeles tuto středu dosahoval takové rychlosti, že se nezastavil před ničím. Na záběrech z letiště je vidět, jak si dokonce pohrával se zaparkovaným letadlem typu Boeing 747, píše Daily Press.

Letadlu společnosti Southern Air se předek zvedal několik metrů do vzduchu jako nic, zatímco kola zůstávala přilepená k zemi. Druhý den pak letadlo stálo posunuté od své původní pozice o 45 stupňů.

Zdá se, že síla větru dosáhla neuvěřitelné hranice. Je ale nutné dodat, že nadzvedávající se Boeing, který ve středu zachytil na kameru fotograf Mike Massee, je připravený k sešrotování.

V době, kdy se po letišti proháněl vítr o rychlosti až 110 kilometrů v hodině, tedy neměl motory ani velkou část interiérového vybavení. Jeho váha tak výrazně klesla a bylo snazší jeho přední část trupu nadzvednout.

Ničivá síla větru

Vítr, který v některých kalifornských oblastech dosáhl rychlosti až 130 kilometrů v hodině, přesto ničivou sílu měl. V jižních částech státu odnášel střechy, ničil sloupy elektrického vedení, takže odřízl mnohé od proudu, a šířil ohromná mračna písku a prachu, informoval o tom regionální zpravodajský server Daily Press.