Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Němcová: My nemáme žádné přeběhlíky, ale uprchlíky

Němcová: My nemáme žádné přeběhlíky, ale uprchlíky
zdroj: Profimedia

Hlavní hosté první části pořadu Otázky Václava Moravce na České televizi byli: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS), ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09), předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a předseda Věcí veřejných Radek John. Němcovou velmi urazila Johnova slova o tom, že odborníci véčkařů jsou vyhazováni z ministerstev.

„Já očekávám, že to budou úplně minimální úpravy,“ řekla Miroslava Němcová ke znovupodepsání koaliční smlouvy. Rozhodně se prý nebude formulovat smlouva nová. „V podstatě půjde o to, jaké jsou ty největší priority, které chceme do konce volebního období určitě prosadit,“ objasnila.

Peake napsala kodex, který porušila

„Pokud se nepodaří vyjádřit vládě do podzimu, tak každý občan v krajských volbách ukáže, co si o ní myslí tím, jaké bude volit politické strany,“ prohlásil Bohuslav Sobotka s tím, že vládní strany naprosto nedodržují své programy. Navíc se všechny strany zavázaly k tomu, že nebudou spoléhat na přeběhlíky, proto předseda ČSSD ironicky dodal, že to je právě ta část koaliční smlouvy, kterou by měla vláda ze smlouvy vyřadit.

My nemáme žádné přeběhlíky, ale uprchlíky. Oni nevstoupili ani do ODS, ani do TOP 09, ani do sociální demokracie,“ nesouhlasil Karel Schwarzenberg. „Já obdivuji, jak velmi dobře vidí předseda ČSSD do hlav všech poslanců, kteří v pátek hlasovali,“ dodala Němcová. Ona sama věří, že druhá etapa vládnutí zlepší vládě reputaci. Problémem je hlavně ekonomická situace, která se v Evropě nelepší.