Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Nejsmutnější Štědrý večer? Ten čeká na Radka Johna

Nejsmutnější Štědrý večer? Ten čeká na Radka Johna
zdroj: tisková zpráva

Vánoce politiků se od těch klasických neliší. Z reakcí volených zastupitelů, které ParlamentníListy.cz oslovily, bylo patrné, že se na svátky těší. Překvapivá reakce přišla pouze jedna, od ministra vnitra Radka Johna.

"Vánoce pro mě mají stále stejný rozměr, jsou pro mě výrazem radosti a hlavním symbolem je rodina. Co se týká dárků, nezakládáme si na honosnosti, ale na momentu překvapení. Pokud je například dopředu nějaký dárek odhalený či prozrazený, bez rozpaků ho z vánočních dárků vyřadíme," řekl redakci bývalý předseda KDU-ČSL Jiří Čunek. "O Vánocích pravidelně dodržujeme půst, abychom viděli zlaté prasátko," přiznal ministr školství Josef Dobeš.

"Chodíme na oběd do vyhlášené zdejší restaurace v Jizerských horách na českého kubu, večer pak posloucháme koledy a díváme se na pohádky," doplnila předsedkyně klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí. Ostatní politici, většinou z řad sociálních a občanských demokratů, přiznali, že svátky Vánoc berou především jako možnost setkat se s rodinou a užít si pár dnů oddychu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz