Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Nejsem zbabělec. S nespokojenci promluvím, tvrdí Kalousek u vína

Nejsem zbabělec. S nespokojenci promluvím, tvrdí Kalousek u vína
zdroj: Mediafax

Tvrdá pomsta ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi. To mu slibují za iniciaci soudního zákazu pondělní stávky odborářští předáci. Čtvrteční stávka prý bude dvakrát drsnější a možná začne pochodem od Kalouskova ministerstva.

Kalousek si nepřipouští žádné obavy a rozmýšlí, jestli se stávkou ještě nezatočí. Jinak je odhodlán se odborářům podívat zpříma do očí. Šetřit se podle něj musí, jinak na tom bude Česko za pár let stejně jako Řecko či Portugalsko.

Snaha o rozpuštění či zákaz připravované čtvrteční stávky odborů je stále na pořadu dne. „Ještě jsem se nerozhodl. Úplně pasivní ale do čtvrtka nebudu. To bych taky mohl ztratit autoritu," zdůraznil pro ParlamentníListy.cz ministr financí Miroslav Kalousek při včerejším setkání s představiteli města Beroun. Šlo o pravidelný každoměsíční výjezd do některé z oblastí Středočeského kraje. Nicméně chystaná stávka byla samozřejmě stěžejním tématem.

Nejsem zbabělec

Nejdříve označil v souladu s ostatními pravicovými politiky a prezidentem Václavem Klausem čtvrteční stávku za politickou a ne odborářskou. „Jde jednoznačně o stávku politickou. A je na odborech, do jaké míry se cítí být předvojem, závojem nebo podvojem sociální demokracie. V každém případě se tak chovají. Cílem stávky totiž není zlepšit podmínky zaměstnanců, ale jde o přepsání výsledků voleb. Na to může vláda těžko přistoupit," zdůraznil místopředseda TOP 09 Kalousek.

Hrozeb, že čtvrteční stávka bude kvůli jeho žalobě a následnému zákazu té pondělní mnohem tvrdší, se ministr financí Miroslav Kalousek nebojí. Bere i v potaz, že možná půjde i o protestní pochod od jeho ministerstva.

Celý článek na ParlamentniListy.cz