Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Nejmladší poslanec: Školu dodělám i ze sněmovny, slíbil jsem to

Nejmladší poslanec: Školu dodělám i ze sněmovny, slíbil jsem to
zdroj: tisková zpráva

Adam Rykala z ČSSD v čase vrcholícího zkouškového období vyměnil školní lavice za sněmovní. V parlamentu se chce tématu školství věnovat.

Z dvou set poslanců a poslankyň, kteří v úterý skládali slib, je nejmladší sociální demokrat Adam Rykala.

Je mu třiadvacet a studuje obor eurospráva na Ekonomické fakultě VŠB-TU Ostrava. Má proto teď napilno. Do sněmovny se totiž dostal v čase vrcholícího zkouškového období.

"Musím se přiznat, že v tuto chvíli mám ještě nějaké zkoušky za letní semestr před sebou. Ale mám na to celé léto, abych je dodělal. Naštěstí u nás máme termíny až do konce srpna, tak snad to všechno stihnu," řekl serveru ParlamentníListy.cz.

Ve sněmovně mají být všechny věkové kategorie

Rykala, který se do sněmovny dostal z šestého místa kandidátky ČSSD v Moravskoslezském kraji, si nemyslí, že by mu nízký věk byl v politice překážkou.

"Je potřeba, aby společnost zastupovali všichni. Všechny věkové kategorie, protože ve společnosti je to tak rozděleno. Jsou tady starší lidé, střední věkové kategorie a jsou tady samozřejmě i mladí. A je potřeba, aby je někdo zastupoval. Proto si myslím, že to není na škodu. Ostatně do Poslanecké sněmovny je možno kandidovat od 21 let," zdůvodnil své rozhodnutí.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz