Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nejbizarnější kousky pašeráků drog v letošním roce

Nejbizarnější kousky pašeráků drog v letošním roce
Tohoto nepříliš vynalézavého pašeráka chytili letos na letišti v New Yorku. V kalhotách měl půl kila kokainu | zdroj: Profimedia

Občas je chytí a pak stráví zbytek života třeba ve vězení v Thajsku. Člověku začne dřív nebo později vrtat hlavou, proč nevymysleli důmyslnější místo, kam schovat drogy před celní či policejní kontrolou. Základní pravidlo pašování je přitom jednoduché - čím ujetější místo, tím jsou vaše šance na únik větší. Ani letos nebyla o bizarní skrýše nouze.

Přibalit si dvě kila smažených řízků, byla svého času výletová klasika. A proč si je nevzít třeba do letadla? A co když má někdo místo masa raději ryby?

Přesně takový náklad objevili američtí celníci u pasažéra z Jamajky – čtyři velké smažené ryby. Po zevrubné prohlídce zjistili, že mají znovu sešitá břicha. A v nich skoro kilo kokainu. Asi místní pochoutka.

Muž s krystalovou botou

Skoro každý chtěl být v životě ještě o nějaký ten centimetr vyšší kvůli lepšímu pocitu. Biologické dispozice sice změnit nemůžeme, ale existuje pár triků, jak si trochu pomoct.

Natupírovat si vlasy, nehrbit se a taky si vycpat boty. Ale pozor, zhorší se vám chůze. A čím víc si tam toho dáte, tím hůř budete chodit. A to tak špatně, až vás zastaví policista v přístavu Paso Del Norte. A vy víte, že když máte v botách přes kilogram metamfetaminu, neutečete. A je po lepším pocitu.

Kabelové cívky s podezřelým odérem

Když někdo pašuje drogy, musí uvažovat ekonomicky. Příjmy musí přebít náklady. To zní logicky, že? V případě zabaveného nákladu z dodávky v americkém El Pasu, se celníci setkali s nevšední skrýší. V kabelových cívkách objevili přes půl kila marihuany, která byla tak šikovně smotaná, že agentům z protidrogového trvalo přes 12 hodin, než ji z nich dostali. A to se říká, že vybalování je vždycky jednodušší než balení. 

Při celkové hodnotě zabavené drogy kolem jednoho milionu amerických dolarů (téměř 25 milionů korun), se tolik práce mohlo vyplatit. Kdyby na to nepřišla kontrola...

Metamfetamobil

Kdyby mohl o metamfetaminech promluvit doktor Sova, určitě by řekl něco ve stylu: "Metamfetaminy mají tu zvláštní vlastnost, že život člověka dokážou nejen zrychlit, ale i z gruntu měnit. A v tom je jejich nebezpečí, ale i krása".

Těžko říct, nakolik 69 balíčků drogy zvané krystal zrychlovalo automobil, ve kterém byly umně schované. V každém případě ne dost, aby řidič dokázal ujet policistům ze San Clemente v Kalifornii. Ten den se policistům vůbec nějak dařilo. Několik hodin předtím totiž na stejném místě zabavili na skoro osm kilogramů heroinu a dalších 10 kilogramů krystalu. Metamfetaminy za jeden den změnily život nejednomu pašerákovi za volantem.

Domácí ponorka bez ponoru

Svézt se ponorkou, to jen tak nezažijete. Tak proč si ji prostě nevyrobit? Takový nápad dostali pašeráci, které letos zastavila námořní stráž u břehů Tichého oceánu. V jejich ponorce domácí výroby našli přes osm tun kokainu.

Popravdě to nebyla úplně stoprocentní ponorka, protože část trupu čouhala nad hladinou. Ale díky nízkému profilu lodi ji nebylo snadné zaznamenat. Kdyby se amatérským námořníkům podařilo dostat kokain do amerických ulic, přišli by si odhadem na stovky milionů dolarů. A za to by si už mohli pořídit opravdovou ponorku se vším všudy. 

Banány v kokainádě

Nebylo to nejdůmyslnější místo, ale co je české, to je hezké. V krabicích s banány objevili pracovníci zbraslavského Lidlu kokain. Nikoho moc nepřekvapí, že balíčky s ovocem byly dovezeny z Kolumbie. V každém případě se kauza stala natolik oblíbeným terčem vtípků na internetu, až to skoro působilo jako dokonalý marketingový tah Lidlu.

Jestli popularity společnost využila k vyšším prodejnosti banánů, se ale neví.

Zdroje:
salon.com