Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Najděte sebe. Osvoboďte se!

Najděte sebe. Osvoboďte se!
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Měli jste někdy pocit, že jste uvězněni? V tomto životě, který vlastně vůbec nechcete. V tomto těle, které vlastně není vůbec vaše. Myslíte, že život není otázka svobodné volby, protože vše je jasně dáno dopředu, všechny role předurčeny? Ruby Rose, autorka krátkého filmu 'Osvoboď se!', jasně a nesmlouvavě říká, že na výběr máme vždy, ať už naše rozhodnutí může být pro nás samotné či naše okolí sebevíc kontroverzní. Život máme jen jeden, nekomplikujme si ho strachem. Osvoboďme se. 

Film sice řeší sexuální identitu, ale téma hledání sebe se dá vztáhnout na jakýkoli nesoulad, který v sobě pociťujeme. V porovnání s předchozími staletími to sice může vypadat, že žijeme ve svobodné době, kolikrát vás ale napadlo, že byste nejraději všechno zahodili a přestěhovali se třeba na Srí Lanku, ale nikdy jste to neudělali?

Kolikrát vás napadlo, že jste doopravdy vůbec nechtěli být lékařem či ekonomem, ale vystudovali jste to, protože se to od vás čekalo? Kolik z vás trápí, že nevypadáte jako manekýni z naleštěných magazínových obálek? Kdepak, svoboda dnešní doby je do jisté míry jen zdánlivá.

Zazlívat to můžeme ale jen sobě, protože svoboda není otázka vnější danost, ale rozhodnutí. Rozhodnutí být tím, čím se skutečně cítíte. Žít život tak, jak doopravdy chcete. Buďte sami sebou, je to váš život, užijte si ho, vzkazuje autorka prostřednictvím svého videa.  

zdroj: YouTube

Zdroje:
Vlastní